MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 dakika gecikmeli çıktığı partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu. Oturarak konuşan Bahçeli, Amed ve Mêrdîn sınırında çıkan yangın sonrası ırkçı paylaşımlarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunan Diyarbakır Barosu'nu hedef aldı. 

Bahçeli, "Anız yangınını bahane ederek kinini dışa vuran her kim varsa tescilli Türkiye muhalifidir. Diyarbakır Barosu'nun 22 Haziran'da yaptığı açıklamada Kürt kökenli kardeşlerimize hakaret içerikli paylaşımlarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade edilmiştir. Hiçbir Türk vatandaşı böylesi bir fahiş bir yanlışın içinde olamaz. Hiçbir vicdan sahibi Türk vatandaşı bu tip bölücü bir komplonun kıyısında, yöresinde yer alamaz. Sosyal medyada tedavüle sokulan kara kampanyanın münferit failleri bu milletin zaten evladı olarak görülemez. Ancak Diyarbakır Barosu'nun sivri ve sipariş açıklamasıyla hangi emel ve hedefleri canlı tutmak istediği de gözden uzak tutulamaz" ifadelerini kullandı. 

Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın da yoluna devam edeceğini söyledi. Bahçeli, "Kriz sever siyasetçiler, karanlık odaklar, dış bağlantılı maşalar partimizin, ittifakımızın ve ülkemizin aleyhine psikolojik harp tekniklerine başvuran kansızlar, çözülmeyi ‘normalleştirme' gibi teşmil eden münafık simalar geceli gündüzlü operasyon yürütmektedir. Tekraren ve inançla söylüyorum, Cumhur İttifakı Türk milletinin ruh köküdür ve kararlılıkla yoluna devam edecektir" ifadelerini kullandı.