GÜMÜŞHANE

"Gümüşhane Üniversitesi'nde haksızlıklar devam ediyor"

Gümüşhane Üniversitesinde faaliyet gösteren Memur Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Gümüşhane Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) 2 No’lu Şube başkanlığı yönetimi, üniversitede haksızlıkların devam ettiğini duyurdu.

Abone Ol

Haber: Cevahir Topaloğlu

Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane 2 Nolu Şube yönetimi adına açıklamalarda bulunan şube başkanı Bahtiyar Çelik, Gümüşhane Üniversitesinde haksızlıkların devam ettiğini belirtti. 

Gümüşhane Üniversitesinde yapılan en son öğretim üyesi kadro tahsislerinde, kamu yararı, hizmet gerekleri, adalet ve hakkaniyet ilkeleri çiğnenerek tümüyle keyfiyete dayalı takdir yetkileri kullanıldığını iddia eden Şube Başkanı Bahtiyar Çelik, "Nice emek ve alın teri sonucunda alınan, hak edilen unvanlar ve mesleki yeterlikler yok sayılarak özlük hakları çiğnenmeye devam edilmektedir. Doktorasını tamamlayan, doçent unvanı alan, profesör olmak için yeterli hizmet süresine ve akademik başarıya sahip olan hocalarımıza adil olmayan keyfi takdirlerle kadroları verilmeyerek hakları çiğneniyor.'' dedi. 

"HAKSIZ VE ADALETSİZ UYGULAMALAR BAŞARIYA KET VURMAKTADIR" 

Adaletin olmadığı bu durum, çalışma barışını zedelemekle kalmıyor, kamu çalışanlarının yöneticilere olan güvenini sarsıyor ve neticede de haksızlık sonucunda mağdur edilenler bakımından zulme dönüşüyor diyen Çelik, "Hukuk devleti olmanın genel göstergelerinden birisi olan hukuki güvenilirlik ilkesi gereğince kamudaki tüm uygulamalarda hukuk normlarına, kurallara, objektif şartlara bağlı kalınmasını, kamu çalışanlarının tüm işlem ve eylemlerinde devlete, kamu yöneticilerine güven duyabilmesini gerektirir. Haksız ve adaletsiz uygulamalar, kurum kültürünün ve kurumun geleneklerinin oluşmasındaki en büyük engel olduğu gibi aynı zamanda başarıya da ket vurmaktadır. Bilim insanlarının başarılarıyla yükselmesini ve kurumların da bu sayede yüceltilmesini öncelemek yerine birilerinin adamı olmak iş görüyorsa, bu kuruma yazık ediliyor demektir." ifadelerini kullandı. 

REKTÖRLÜĞE ÇAĞRI

Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğüne çağrıda bulunan Çelik, şunları kaydetti: "Rektörlükten beklentimiz, kamu yararı ve hizmet gerekleri doğrultusunda objektif kriterlere bağlı başarıyı ve bilimselliği önceleyen bir sistematik içinde kalınarak makul gerekçelerle kadro dağılımı yapması yönünde olacaktır. Bu kurumu yönetenlerden; eş, dost, akraba kayırmacılığı, yandaşlık, adamsendecilik yapılmadan, hiçbir kimsenin dinine, diline, ırkına, cinsiyetine, giyimine, kuşamına, demokratik tercihlerine bakılmaksızın vicdanları tatmin edecek tarafsız uygulamalarla kurum yönetmelerini talep ediyor ve bekliyoruz. Gümüşhane Üniversitesinin yetkili sendikası olarak, geçmişten beri haksızlığa rıza gösterilmemiştir, bugün de yapılan haksızlıklara ve adaletsiz uygulamalara asla rıza gösterilmeyecektir. Geçmişte söylediklerimizin doğru ve haklı olduğu, bugün yaşananlarla daha da anlaşılır olmuştur. Bugün hakkı tutup kaldırmak için böyle bir açıklama zaruri görülmektedir."