AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  "Oy almak için bazı yerlerde görüyorsunuz başörtülü birkaç kişiyi yanlarında adeta vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi aldatmıyor" sözlerine dün Kılıçdaroğlu’nun yanında bulunan CHP’nin başörtülü Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç yanıt verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'ye yönelik "Oy almak için bazı yerlerde görüyorsunuz işte başörtülü birkaç kişiyi yanlarında adeta böyle vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi artık aldatmıyor, geçti o işler" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, Fikri Sağlar'ı eleştirmiş ve yaptığı açıklama esnasında yanında CHP PM Üyesi Sevgi Kılıç da yer almıştı. Erdoğan’ın sözlerine yanıt veren CHP’nin başörtülü Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç, “Sayın Ak Parti Genel Başkanının bana vitrin mankeni demek suretiyle biz kadınlara yapmış olduğu hakareti şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

""YANINA İKİ TANE BAŞÖRTÜLÜ ALIP DA BUNUNLA MİLLETİ ALDATMA SÜRECİNİ BIRAKSIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay Kemal yanına iki tane başörtülü alıp da bununla milleti aldatma sürecini de bıraksın. Milleti aldatamazsınız. Geçti o günler. Yanına 2 değil 20 tane başörtülü koysan da senin ne olduğunu biliyorlar" diye konuştu. Erdoğan ayrıca, "Oy almak için bazı yerlerde görüyorsunuz başörtülü birkaç kişiyi yanlarında adeta vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi aldatmıyor. Geçti o işler. Bugün parlamentoda başörtülü bayanlarımız var. Bay Fikri, görüyor musun bunları? Bak buralara kadar gelindi. Daha çok mesafeler alacağız ama sen çağın dışında kaldın. Tabii Bay Kemal bir şey söyleyemiyor." ifadelerini kullandı.

"BİZ KADINLARA YAPMIŞ OLDUĞU HAKARETİ ŞİDDETLE KINIYORUM"

Erdoğan’ın sözlerine yanıt veren dün Kılıçdaroğlu’nun yanında bulunan CHP’nin başörtülü Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Sayın Ak Parti Genel Başkanının bana vitrin mankeni demek suretiyle biz kadınlara yapmış olduğu hakareti şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

"TOMLUMSAL BARIŞ SAĞLANACAK"

Kılıç şu sözlerle devam etti: "Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kollarından gelen bir Parti Meclisi Üyesi olarak bir kez daha söylüyorum; İlk seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında inanç, etnik köken, kılık kıyafet veya başka hiçbir ayrım olmadan kadınlar toplumun her alanında eşit haklara sahip olacak ve toplumsal barış sağlanacak. Sözümüz söz!”

MERAL AKŞENER DE TEPKİ GÖSTERDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Erdoğan'ın "vitrin mankeni" şeklindeki sözlerine "Ülkemizde son 1 yılda, 386 kadın katledilmişken; çıkıp utanmadan kadınlara hakaret edeceğine, git önce görevini yap, kadınların güvenliğini sağla" şeklinde yanıt verdi.