İçişleri Bakanlığı, Sakarya Hendek’teki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamayla ilgili olarak idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Patlamaya ilişkin 3 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 1'i ağır 114 kişinin yaralandığı ve kayıp 3 kişinin de arama çalışmalarının devam ettiği patlamayla ilgili olarak idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Sakarya Hendek'te havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamayla ilgili olarak idari soruşturma başlatılmış, bu kapsamda İçişleri Bakanlığınca 1 mülkiye başmüfettişi, 1 polis başmüfettişi, 1 jandarma müfettişi görevlendirilmiştir" denildi.

3 GÖZALTI KARARI

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında yaşanan patlamaya ilişkin 3 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilenlerin sorumlu müdür ile 2 ustabaşı olduğu öğrenildi. Gözaltı kararından sonra 3 kişi gözaltına alındı.