İstanbul'da, 17 günlük "tam kapanma" döneminin sona ermesi ve "kademeli normalleşme" döneminin başlamasıyla trafik yoğunluğu da arttı.

İstanbul'da koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 29 Nisan Perşembe saat 19.00'da başlayan 17 günlük tam kapanma süreci bugün saat 05.00 itibarıyla sona erdi. Sabah saatlerinden itibaren 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Anadolu'dan Avrupa yakasına geçmek isteyen vatandaşlar yoğun trafik oluşturdu. Altunizade mevkiinde de trafiğin yoğun olduğu gözlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) trafik yoğunluk haritasına göre trafik yoğunluğu saat 07.45 itibariyle yüzde 36'yı gördü.

ASYA'DAN AVRUPA'YA GEÇİŞLER BAŞLADI

AA'nın aktardığına göre, tam kapanma öncesi yurdun farklı bölgelerine gitmek için Çanakkale Boğazı'nı kullanan yurttaşlar, kapanmanın sona erdiği ilk saatlerde eve dönüş yolculuğuna başladı. Yurttaşlar araçlarıyla, Çanakkale, Eceabat ve Lapseki iskelelerinde feribota binmek için sıraya girdi. Çanakkale Boğazı ile adalar hattında ulaşımı sağlayan GESTAŞ AŞ, yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle seferlerini saatsiz olarak gerçekleştirecek. Feribotlar yurttaşların mağdur olmaması için doldur boşalt yöntemiyle çalışacak.

ANKARA'DA HAREKETLİLİK

Ankara'da da işe gitmek isteyen yurttaşlar, yollara çıkmaya başladı. Merkezi yollarda araç trafikleri başladı. Tam kapanmanın sona ermesiyle birlikte esnaf günler sonra kepenklerini açtı.