Tarım ve Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz'ın 11, Genel Müdür Yardımcılığı'na getirdiği AKP Gençlik Kolları eski Başkanı Davut Arpa'nın ise 5 ayrı kuruluştan ücret aldığı aktarıldı.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz'ın 11, yardımcısı Davut Arpa'nın ise 5 ayrı yerden maaş almasını Meclis gündemine taşıdı.

"AKP ESKİ MİLLETVEKİLİ MEHMET METİNER AÇIKLADI"

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, CHP'li Çetin Arık, şu ifadeleri kullandı: "AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, bozuk saat misali arada bir doğruları söyler ve sonra da çark eder. Metiner, AKP Bilecik eski Milletvekili olan ve halen Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü görevini yürüten Fahrettin Poyraz'ın nerelerden maaş aldığını açıkladı. Nasıl bir baskı altında kaldıysa sonra Twitter hesabını kapattı. İlgili genel müdür de bu twiti yalanlandı. Poyraz, genel müdürlük dahil 10 yerde de yönetim kurulu başkanlığı yapıyor. Bu 10 yerden de yönetim kurulu başkanlığı maaşı alıyor."

DANIŞMANLIKTAN YARDIMCILIĞA ATANDI

Arık, genel müdür yardımcısı Davut Arpa'ya ilişkin ise, "Davut Arpa, Bilecik AKP Gençlik Kolları'nda görevliyken, o dönem Bilecik Milletvekili olan Fahrettin Poyraz'ın danışmanlığını yaptı. Poyraz, genel müdürlüğe getirilince, danışmanı Davut Arpa'nın da Tarım Kredi Kooperatifleri'ne Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmasını sağladı. Genel müdür yardımcılığıyla da yetinilmemiş, toplam 4 yerde yönetim kurulunda da görevlendirilmiş" diye konuştu.

GENEL MÜDÜR POYRAZ'IN MAAŞ ALDIĞI YERLER

Fahrettin Poyraz 22, 23 ve 24'üncü dönem AKP Bilecik Milletvekili olarak görev yaptı. 24'üncü dönemde Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanlığı görevini de yürüttü. Poyraz'ın maaş aldığı yerler ise şöyle: *Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü *GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı *Tarım Kredi Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (TAREKSAV) Yönetim Kurulu Başkanı *Tarım Kredi Holding Yönetim Kurulu Başkanı *Bereket Tekaful Yönetim Kurulu Başkanı *Bereket Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı *Bereket Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı *GÜBRETAŞ Maden A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı *Tarım Kredi Sera A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı *Tarım Kredi ve Kooperatifleri ve Birlikleri Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı *AKP eski milletvekili olarak emeklilik maaşı *Eski AKP Bilecik Gençlik Kolları Başkanı danışmanın aldığı maaşlar AKP eski Bilecik Gençlik Kolları Başkanı Davut Arpa ise 2012-2017 yılları arasında TBMM'de 24, 25 ve 26. dönemlerde milletvekili danışmanı olarak görev yaptı. 2017 yılında Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nde Genel Müdür Danışmanlığı görevini yürüttü. Arpa, bu kurumda 2018 yılında İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı görevine getirildi. 2018-2020 yılları arasında İnsan Kaynakları Daire Başkanı olarak görev yapan Arpa, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu'nun 23.02.2021 tarihli kararı ile Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

ARPA'NIN MAAŞ ALDIĞI YERLER

*Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı *Tarım Kredi Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (TAREKSAV) Yönetim Kurulu Üyesi *Tarım Kredi Holding Yönetim Kurulu Üyesi *Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi *Tarım Kredi Birlik Yönetim Kurulu Başkanı.