Uçum'dan 50+1 açıklaması

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un açıklamaları 50+1 kuralında değişikliğe gidilebileceği şeklinde yorumlandı. Uçum, yeni bir açıklama yaparak, "Bu açıklamadan 'yüzde 50+1’e ayar gelecek sinyali' sonucunu ısrarla çıkarmaya çalışanlar boşuna uğraşmasınlar" dedi.

Mehmet Uçum: En solcu lider Erdoğan Mehmet Uçum: En solcu lider Erdoğan

***   

İmamoğlu yabancı basına konuştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, uluslararası basın kuruluşlarına röportaj verdi. İmamoğlu “Yurttaşlar kendisini yoksullaştırarak muhtaç hale getiren adaletsiz bir iktidarı değil, refahı adil dağıtan hukuk devleti istediğini ortaya koydu” dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan “CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?” sorusuna yanıt! Ekrem İmamoğlu'ndan “CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?” sorusuna yanıt!

İmamoğlu dış basına konuştu: Türkiye'deki seçimler tüm demokratik hareketlere ilham kaynağı olmalı İmamoğlu dış basına konuştu: Türkiye'deki seçimler tüm demokratik hareketlere ilham kaynağı olmalı

***  

Erdoğan'dan "İsrail-İran" yorumu

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail ile İran arasındaki gerilime ilişkin, "İsrail farklı şeyler söylüyor, İran aynı şekilde farkı görüşler ortaya atıyor. Konuyla ilgili akla ziyan olmayan bir açıklama da yok" eleştirisinde bulundu.

'Erdoğan İsrail'i lanetlerken oğlu ticaret yapıyordu' 'Erdoğan İsrail'i lanetlerken oğlu ticaret yapıyordu'

***

CHP için ilginç bir iddia ortaya atıldı

CHP, 31 Mart Yerel Seçimleri sürecinde başka parti ve aday lehine çalışan üyelerin disiplin kuruluna sevki için harekete geçti. Örgütlerden, CHP üyesi olmasına karşın CHP adayına karşı çalışan kişilerin isimlerini ve aleyhte yürüttükleri çalışmaları raporlamaları istendiği öne sürüldü.

***  

Çipras'tan Özgür Özel'e tebrik

Eski Yunanistan başbakanı Alexis Çipras, CHP Lideri Özgür Özel'i seçim başarısından dolayı tebrik etti. Çipras, “Seçim zaferinizden dolayı sizleri tebrik ediyorum. Çok mutlu olduk, çok sevindik” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'den "aşırı sağ" uyarısı Özgür Özel'den "aşırı sağ" uyarısı

***

AKP'de bu kez gündem "rolex"...

AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, 562 bin TL'lik Rolex marka saatiyle "Biz bu milletin ta kendisiyiz" paylaşımı yaptı; Yenişehirlioğlu paylaşımın ardından gelen tepkiler üzerine fotoğrafı kaldırdı.

AKP’de bu kez de "Rolex" gündemi: “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi AKP’de bu kez de "Rolex" gündemi: “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi

***  

Külünk'ten TOBB Başkanı'na tepki var

Eski AKP MKYK üyesi Metin Külünk, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na "Fırsatçıları ve de gülen yüzünün arkasında asıl yüzlerini saklayan profilleri çok iyi tanırız" sözleriyle tepki gösterdi.

AKP'li Külünk'ten itiraf gibi uyarı: Yok oluşumuzun hızı yükselecek AKP'li Külünk'ten itiraf gibi uyarı: Yok oluşumuzun hızı yükselecek

***

Ensarioğlu'ndan önemli iddia

İYİ Parti'den milletvekili seçilen ve aralık ayında partisinden istifa eden Salim Ensarioğlu, 60 milletvekilinin partilerinden ayrılıp bağımsız olabileceğini iddia etti. CHP'nin artık bir 'merkez parti' olduğunu öne süren Ensarioğlu, "Açıkçası benim de gönlüm CHP’de" dedi.

İYİ Parti'den istifa eden Ensarioğlu: 'En az 60 vekil partisinden ayrılacak' İYİ Parti'den istifa eden Ensarioğlu: 'En az 60 vekil partisinden ayrılacak'

***

Onursal Adıgüzel'den yalanlama geldi

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, eşi Elif Duygu Adıgüzel’in Çekmeköy Belediyesi’ne başkan yardımcısı olarak atandığı iddiasına ilişkin, "Böyle bir atama söz konusu değil" açıklamasını yaptı. Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez de söz konusu iddiayı yalanladı.

Onursal Adıgüzel: Seçim sonuçları ve anketler birbirleriyle uyumlu Onursal Adıgüzel: Seçim sonuçları ve anketler birbirleriyle uyumlu

***  

İmamoğlu "kent lokantası" açtı, AKP'ye ağır geldi

AKP MKYK toplantısında bir MKYK üyesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kent lokantaları açtığını hatırlatarak bunun reklamını çok iyi yaptıklarını söyledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bunun üzerine, "Hani neredeymiş bu lokantalar? Gidelim birlikte bakalım ne hizmeti veriyorlarmış. Sen üç dönem vekillik yapmış birisin. Bunu nasıl söylersin?" tepkisini gösterdi.

Erdoğan'dan AKP MKYK üyesine 'Kent Lokantaları' tepkisi: "Bunu nasıl söylersin?" Erdoğan'dan AKP MKYK üyesine 'Kent Lokantaları' tepkisi: "Bunu nasıl söylersin?"

***   

Vekil maaşları yine artacak

Asgari ücretliler ve emekliler zam beklerken, piyango yine milletvekillerine vurdu. Milletvekillerinin maaşları 43 bin lira daha artacak.

Milletvekili maaşları 43 bin lira daha artacak Milletvekili maaşları 43 bin lira daha artacak

***  

Prof. Dr. Görür bir kez daha uyardı

Prof. Dr. Naci Görür, dün Tokat'ta peş peşe meydana gelen depremlerin ardından uyarılarda bulundu. Erken uyarı sisteminin hayat kurtarmayacağının altını çizen Görür, 'hayat kurtaracak' olan etmenin kenti depreme hazırlamak olduğunu söyledi.

Naci Görür'den deprem uyarısı: "15-20 seneye ancak hazır olur" Naci Görür'den deprem uyarısı: "15-20 seneye ancak hazır olur"

***  

İsrail'den İran'a yeni saldırı

İran basını, İran Hava Kuvvetleri Üssüne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurdu.

İran: İsfahan’daki patlama, şüpheli bir hava cismine karşılık verilmesi kaynaklı İran: İsfahan’daki patlama, şüpheli bir hava cismine karşılık verilmesi kaynaklı

İran'da İsrail'e yönelik saldırıyı kutlama ve İsfahan'daki saldırıyı kınama yürüyüşü İran'da İsrail'e yönelik saldırıyı kutlama ve İsfahan'daki saldırıyı kınama yürüyüşü

***  

İliç'te bir cenaze daha bulundu

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta meydana gelen maden faciasında toprak altında kalan bir işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Dokuz işçiden yedisi halen toprak altıda. TBMM Araştırma komisyonu hâlâ İliç’e gelmedi.

İliç’te toprak altında kalan bir işçinin daha cenazesine ulaşıldı İliç’te toprak altında kalan bir işçinin daha cenazesine ulaşıldı

***  

Dilan Polat davasında yeni gelişme

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen ve Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın da tutuklandığı soruşturma kapsamında, 16 şüphelinin "vergi usul kanuna muhalefet" suçundan tahliyesine karar verildi.

Dilan ve Engin Polat için 'tahliye' kararı Dilan ve Engin Polat için 'tahliye' kararı

***  

Baro 27 Nisan'da eylem yapacak

İstanbul Barosu, Türkiye Barolar Birliği'nin düzenleyeceği Büyük Savunma Yürüyüşü'ne katılmak için 27 Nisan'da Ankara'ya gidecek. İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, avukatların sorunlarını dile getirmek ve meslek onurunu savunmak amacıyla yürüyüşe katılacaklarını duyurdu.