İliç'te tedirgin bekleyiş: Bakan'dan 'ziyaret'

Siyanürlü maden faciasının 9. gününde 9 işçi hala toprak altında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, toprak kayması riski nedeniyle çalışmaları durdurduklarını açıkladı.  

Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki de  ‘ÇED raporu tartışması'na noktayı koydu, "ÇED raporları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınıyor" dedi.

Öte yandan İliç'te yaşanan maden faciasının ardından 9 gün boyunca bölgeye gelmeyen ve "Tek neden sağlık sorunlarım" açıklaması yapan Özhaseki'nin Adana ve Osmaniye'de kura törenine katıldığı ortaya çıktı.

"Anagold şirketi İliç'te gerekli iki radarı ve robotik cihazı almamış" "Anagold şirketi İliç'te gerekli iki radarı ve robotik cihazı almamış"

Çevre Bakanı Özhaseki: ÇED raporları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınıyor Çevre Bakanı Özhaseki: ÇED raporları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınıyor

***

Listeler teslim edildi, takvim işliyor

Yerel seçimde 26 milletvekili, belediye başkanlığı için yarışacak. Siyasi partilerce 31 Mart seçimlerinde 19 milletvekili büyükşehir, 5 milletvekili il, 2 milletvekili ilçe belediye başkan adayı gösterildi. En çok milletvekili aday gösteren siyasi parti 7 isimle İYİ Parti olurken CHP ve Saadet Partisinden 5'er, AKP'den 4 milletvekili, belediye başkan adayları listesinde yer aldı.

Seçim takvimi işliyor: Siyasi partiler aday listelerini bugün saat 17.00'ye kadar YSK'ya teslim edecek Seçim takvimi işliyor: Siyasi partiler aday listelerini bugün saat 17.00'ye kadar YSK'ya teslim edecek

***

TİP adayı Gökhan Zan'dan çarpıcı sözler, TİP'ten "Kadıköy" çıkışı

TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan, CHP'nin yeniden aday gösterdiği Lütfü Savaş’ın kendisine yönelik sözlerine yanıt verdi. Zan, “Onlar rant için aday oldu, ben halk için aday oldum. Depremzedeler 31 Mart'ta AKP adayı ile AKP zihniyetindeki aday arasında seçim yapmaya mecbur kalmayacağı için mutluyum” ifadelerini kullandı.

Gökhan Zan ayrıca, adaylıktan çekilmesi için kendisine rüşvet teklif edildiğini ve mafyanın tehdit ettiğini anlatarak, "Ben bu insanlara boyun eğecek biri değilim" dedi.

Öte yandan açıklama yapan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, çok tartışılan İstanbul Kadıköy adaylarının Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün olduğunu duyurdu.

Gökhan Zan açıkladı: "Çekilmem için rüşvet teklif edildi, mafya tehdit etti" Gökhan Zan açıkladı: "Çekilmem için rüşvet teklif edildi, mafya tehdit etti"

Gökhan Zan'dan Lütfü Savaş'a: "Onlar rant için aday oldu, ben ise halk için..." Gökhan Zan'dan Lütfü Savaş'a: "Onlar rant için aday oldu, ben ise halk için..."

***

Lütfü Savaş 'adaylığını dayattı' iddiası

Adaylığı tartışmalı Lütfü Savaş’ın yapılan ilk anketlerde seçimi kazanamayacağı belli olunca ‘Kendimi son dakika anketlere yedirmem’ dediği ve kendi seçtiği bir şirkete anket yaptırarak adaylığını dayattığı iddia edildi.

Lütfü Savaş: Güven şarkı söylemekle, top oynamakla olmuyor Lütfü Savaş: Güven şarkı söylemekle, top oynamakla olmuyor

***

Özel'den Hatay açıklamaları

CHP Lideri Özel, Hatay’da muhalefet partileri ile bir “Hatay uzlaşısı” sağlanması halinde Hatay’ın kazanılacağını belirtti. Özel, parti içindeki eleştirilere yönelik, “Birkaç hazımsız” değerlendirmesinde bulunurken DEM Parti ile ittifak sorusuna, “DEM Parti’nin muhalefete güç gösterme ve gerekirse kaybettirme stratejisi var” dedi.

Özgür Özel:  Hatay'da yola Lütfü Savaş ile devam etmeye karar verdik Özgür Özel: Hatay'da yola Lütfü Savaş ile devam etmeye karar verdik

***  

Erdoğan'dan zübük çıkışı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, bir önceki seçimlerde her konuda atıp tutan, sonra verdiği sözleri inkar eden zübük siyasetçi tiplerini gördü, tanıdı" dedi.

Erdoğan'dan 'zübük' çıkışı Erdoğan'dan 'zübük' çıkışı

***

Beştaş açıkladı: "Öyle bir hedefimiz yok"

DEM Parti'nin İBB Eş Başkan Adayı Meral Danış Beştaş, partisi hakkındaki tartışmalara yanıt verdi. Beştaş, “Biz kimseden yana değiliz, kendimizden yanayız. Seçimlerde bir partiye kaybettirmek ya da kazandırmak gibi bir hedefimiz yok" ifadelerini kullandı.

DEM Parti'nin İBB adayı Beştaş: Kaybettirmek ya da kazandırmak gibi bir hedefimiz yok DEM Parti'nin İBB adayı Beştaş: Kaybettirmek ya da kazandırmak gibi bir hedefimiz yok

***

Kurum'dan anket iddiası

AKP ve MHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adayı Murat Kurum, yaptıkları anketlerde 1,5 - 2 puan öne geçtiklerini öne sürdü. "En güzel anketi sahada görüyoruz" diyen Kurum, 8 Şubat'ta da yarışa geriden başladıklarını ve son anketlerde 1,4 puan öne geçtiklerini ifade etmişti.

Murat Kurum'a ekonomiyi anlatan döner ustası: Halk o kadar dolmuş ki beni tebrik ediyor Murat Kurum'a ekonomiyi anlatan döner ustası: Halk o kadar dolmuş ki beni tebrik ediyor

***

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu

İmamoğlu, “Sosyal yardımları partizanlığın aracı haline getirdiler. Bir avuç insanı zenginleştiren bir düzen kurdular. 2019 yılında bu bozuk düzeni korumak için tehditlere kalkıştılar. 'İmamoğlu gelirse sosyal yardımları keser' dediler. Biz tek bir şeyi kestik, yandaşlara verilen kirli hortumu kestik” dedi.

Ekrem İmamoğlu:  Bir takım kurum kuruşlara para aktaran kirli hortumu kestik Ekrem İmamoğlu: Bir takım kurum kuruşlara para aktaran kirli hortumu kestik

***

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu

Akşener, iktidarı eleştirirken CHP’yi de hedef aldı. Akşener, “İktidarın sinirleri Ana Muhalefet gibi gergin mi gergin. Arkadaşların psikolojileri epey bozulmuş. Hiç kusura bakmasınlar bozmaya devam edeceğiz" dedi.

Öte yandan iş insanı Sıtkı Polat, kurucusu olduğu İYİ Parti’nin hem kurucular kurulu üyeliğinden hem de İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı.

Meral Akşener, muhalefeti hedef alırken ağzını bozdu Meral Akşener, muhalefeti hedef alırken ağzını bozdu

***

Gezi davasında karar

Gezi davasında Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Mücella Yapıcı'nın, Yargıtay’ın 18 yıllık cezalarını bozmasının ardından yeniden yargılanmalarına bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Mahkeme, Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından bozulan karara uyarak Altınay, Ekmekçi ve Yapıcı hakkında uygulanan adli kontrol tedbirlerini kaldırırken, duruşma 22 Mayıs 2024, saat 11.10’a ertelendi. 

Gezi direnişçilerine palayla saldıran “Palalı Sabri” Beyoğlu’nda öldürüldü Gezi direnişçilerine palayla saldıran “Palalı Sabri” Beyoğlu’nda öldürüldü

***

Feyza Altun başvurusu reddedildi

Tutuklanması istenen ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Avukat Feyza Altun’la ilgili karara Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan itiraz mahkemece reddedildi.

Fatih Altaylı anlattı: Feyza Altun'dan şeriat gözaltısı öncesi bir duble rakı! Fatih Altaylı anlattı: Feyza Altun'dan şeriat gözaltısı öncesi bir duble rakı!