Seçim yasaklarının bir kısmı başlıyor

Yarından itibaren kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, mini referandum gibi adlarla vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın yapılamayacak

YSK tarafından belirlenen seçim yasakları duyuruldu YSK tarafından belirlenen seçim yasakları duyuruldu

***  

Özel'den "Gökhan Zan" açıklaması

CHP Lideri Özgür Özel, Hatay Büyükşehir adayı Gökhan Zan hakkındaki iddialar için "Olanlara şaşırmadım" yorumunda bulundu.

CHP’li Lütfü Savaş da rakibi Zan'a adaylıktan çekilmesi için para teklif ettiği iddiasını reddedip hukuki süreç başlatacağını söyledi.

Öte yandan Adalet Partisi Hatay Büyükşehir adayı Orhan Dede, Savaş lehine seçimden çekildiğini açıkladı.

Özgür Özel'den 'Gökhan Zan' açıklaması: Olanlara şaşırmadım Özgür Özel'den 'Gökhan Zan' açıklaması: Olanlara şaşırmadım

Hatay’da Lütfü Savaş için adaylıktan çekilen isim belli oldu Hatay’da Lütfü Savaş için adaylıktan çekilen isim belli oldu

Lütfü Savaş'tan Gökhan Zan açıklaması: 5 milyon dolarlık olduğumu bilmiyordum Lütfü Savaş'tan Gökhan Zan açıklaması: 5 milyon dolarlık olduğumu bilmiyordum

***

AKP'li isim suç duyurusunda bulundu

AKP'nin Hatay adayı Mehmet Öntürk, Gökhan Zan’ın adaylıktan çekilmemek için rüşvet görüşmeleri yaptığı ses kayıtları hakkında suç duyurusunda bulundu. Öntürk, suç duyurusunda ‘gerçek dışı’ dediği bu kayıtların Türkiye İşçi Partisi’ne ve SÖZCÜ TV'ye kim veya kimler tarafından gönderildiğinin belirlenmesini istedi.

Lütfü Savaş'tan Gökhan Zan'ın iddialarına yanıt: "İlgim yok" Lütfü Savaş'tan Gökhan Zan'ın iddialarına yanıt: "İlgim yok"

***  

Erdoğan'dan "ekonomi" yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Isparta’da ekonominin ‘esasen iyi’ olduğunu söyledi. Erdoğan Burdur’da da yurttaşlardan sabır isteyip muhalefetin ‘asıl derinin’ emekli olmadığını ileri sürdü.

***  

Kurum'dan mal varlığı beyanı

AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum, malvarlığının tam listesini açıkladı. Murat Kurum'un açıkladığı mal beyanında 1 araç, 3 konut, 4 mücevher, 3 silah ve  ayrıca 14 milyon lira da borç olduğu belirtildi.

Murat Kurum’dan 'mal varlığı' açıklaması Murat Kurum’dan 'mal varlığı' açıklaması

***

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a gönderme

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bakanlığın metro açılışında, Murat Kurum'a 'Malınıza sahip çıkın' sözlerine ilişkin, "Herhalde seçimden sonra metrolara güvenlik şefi olarak atar" dedi.

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "malınıza sahip çıkın" sözlerine yanıt: Kurum'u güvenlik şefi olarak atar İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "malınıza sahip çıkın" sözlerine yanıt: Kurum'u güvenlik şefi olarak atar

***

İmamoğlu'ndan spor yorumu geldi

Fenerbahçe- Trabzonspor tartışmaları sürerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken açıklama geldi. İmamoğlu, "Gelin spordan siyaseti sonuna kadar temizleyelim" dedi.

Öte yandan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından yaşanan olaylarla ilgili gözaltına alınan 12 kişi adliyeye sevk edilirken, 2 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Ekrem İmamoğlu: Spordan siyaseti sonuna kadar temizleyelim Ekrem İmamoğlu: Spordan siyaseti sonuna kadar temizleyelim

***

YRP'den AKP çıkışı

YRP'nin İBB Başkan adayı Mehmet Altınöz, bazı AKP'li yöneticilerin kavga etmek istediğini belirterek, "Biz kavga etmek istemiyoruz. Biz kavga etmek istersek kavga edilir" dedi.

Fatih Erbakan'dan Erdoğan'a: "Yanlış yoldan dönün" Fatih Erbakan'dan Erdoğan'a: "Yanlış yoldan dönün"

***

CHP'li kurmaylardan seçim açıklaması

Yerel seçimlere sayılı gün kala sürpriz bekledikleri kentleri açıklayan CHP kurmayları, "Hiç tahmin etmeyeceğiniz yerlerde kazandığımızı görebilirsiniz" dedi. Kurmaylar, Karadeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu'da çok sayıda ilçe ve belde de iddialı olduklarını kaydetti.

"AKP, seçime bir hafta kala İstanbul'da her türlü girişimde bulunacak" iddiası "AKP, seçime bir hafta kala İstanbul'da her türlü girişimde bulunacak" iddiası

***  

MHP'nin İYİ Parti'ye daveti konuşuluyor

MHP Olağan Kurultayı'nda İYİ Parti ilk kez davet edildi. Meral Akşener’e davetin bizzat Devlet Bahçeli’den geldiği öğrenildi.

MHP lideri Bahçeli 11. kez "Genel Başkan" seçildi MHP lideri Bahçeli 11. kez "Genel Başkan" seçildi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Akalın: Tayyip Erdoğan MHP'yi elimizden aldı İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Akalın: Tayyip Erdoğan MHP'yi elimizden aldı

***

AYM seçimleri başlıyor

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın 12 yıllık üyelik süresinin tamamlanması nedeniyle boşalacak Anayasa Mahkemesi Başkanlığı için yarın seçim yapılacak.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'dan 'otoriterleşme' mesajı Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'dan 'otoriterleşme' mesajı

***  

Ağırel'den "Altınok" iddiası

Gazeteci Murat Ağırel, geçtiğimiz günlerde mal varlığını açıklayan AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un Antalya'da 600 dairesi daha olduğunun iddia edildiğini söyledi.

Mansur Yavaş’tan Turgut Altınok’a: Banka hesabını göremedik Mansur Yavaş’tan Turgut Altınok’a: Banka hesabını göremedik

Turgut Altınok 'emanetçisi' olduğu mülkleri açıkladı! Ama banka hesapları yok Turgut Altınok 'emanetçisi' olduğu mülkleri açıkladı! Ama banka hesapları yok