İlhan Cihaner'den İliç açıklamaları

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı döneminde siyanürlü altın madeninde başlatan İlhan Cihaner, talimat verdiği savcının rüşvet aldığını söyledi. Eski CHP vekili Cihaner, rüşvet soruşturmasında takipsizlik kararı verildiğini de hatırlattı. Başsavcılık görevindeyken FETÖ kumpası ile tutuklanan Cihaner, “Benim tutuklanma sürecimde hem çevre suçu hem de rüşvet suçu soruşturmasının adeta üstü örtülmüştür" dedi.

Cihaner açıkladı: "Maden şirketinin ilgili kişilere rüşvet verdiği ortaya çıktı" Cihaner açıkladı: "Maden şirketinin ilgili kişilere rüşvet verdiği ortaya çıktı"

***

Menzil Cemaati'nden Jandarma'ya ziyaret skandalı

Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Halis Zafer Koç, makamında Menzil Cemaati’nin bürokrasi sorumlusu olduğu iddia edilen M. Raşid Seydaoğlu ile görüştü. CHP’li Murat Bakan görüşmeyle ilgili, “FETÖ’den boşalan kadroları başka tarikat ve cemaatler arasında bölüştürüyorlar” dedi.

CHP'nin Akçakoca adayı Menzil şeyhinin elini öpmüş CHP'nin Akçakoca adayı Menzil şeyhinin elini öpmüş

***

Çorlu'da adalet yok: "Aynı ismi yeniden atadılar"

25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu tren faciasından 14 ay sonra TCDD’nin genel müdürüyken görevden alınan Veysi Kurt, Erdoğan’ın kararıyla eski görevine getirildi.

Çorlu Tren kazası davası 29 Şubat'a ertelendi Çorlu Tren kazası davası 29 Şubat'a ertelendi

***

İmamoğlu'dan Çiller ve Kurum açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimde AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum'u destekleyeceğini açıklayan eski Başbakan Tansu Çiller'e, "Onun niçin desteklediğini ben biliyorum. Kendisine ait 13 bin metrekare araziye ballı börek bir imar çıkarttığı için destekliyor" cevabını verdi.

İmamoğlu'ndan eski Başbakan Çiller'e "ballı börek"li yanıt İmamoğlu'ndan eski Başbakan Çiller'e "ballı börek"li yanıt

***

Pehlivan'dan Lütfü Savaş iddiası

Gazeteci Barış Pehlivan CHP'den yeniden Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Lütfü Savaş'ın, başkanlık koltuğuna oturmasını istemeyenlerden birinin de Ekrem İmamoğlu olduğunu düşündüğünü yazdı.

İddia: "Lütfü Savaş, İmamoğlu'nun kendisini istemediğini düşünüyormuş" İddia: "Lütfü Savaş, İmamoğlu'nun kendisini istemediğini düşünüyormuş"

***

Erkan Baş'tan Lütfü Savaş'a sert tepki

TİP lideri Erkan Baş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı sert sözlerle eleştirerek, "Hiç yüzü kızarmadan lüks konvoylarla küstahlık yaparak aynı koltuğa tekrar talip oluyor" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel: Lütfü Savaş CHP'nin gösterebileceği en iyi aday Özgür Özel: Lütfü Savaş CHP'nin gösterebileceği en iyi aday

Gökhan Zan'dan Lütfü Savaş'a: "Onlar rant için aday oldu, ben ise halk için..." Gökhan Zan'dan Lütfü Savaş'a: "Onlar rant için aday oldu, ben ise halk için..."

***

"Erdoğan mitinglerden memn değilmiş"

Gazeteci Nuray Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şu ana kadar yapılan yerel seçim mitinglerinden memnun olmadığını yazdı.

Erdoğan'ın mitingleri 'ruhsuz' bulduğunu ifade eden Babacan, "Son dönemde yapılan AKP mitinglerinde genel bir tepkisizlik ve bıkkınlık durumu var. Erdoğan’ın da mitinglerden pek memnun olmadığı aktarılan bilgiler arasında” dedi.   

"Erdoğan mitinglerden pek memnun değilmiş" "Erdoğan mitinglerden pek memnun değilmiş"

***

CHP'li aday ırkçılık yaptı, sonra özür diledi

CHP'nin Mamak adayı Veli Gündüz Şahin, Iraklı çocuklara karşı ırkçı ifadeler kullanması sonrası özür diledi. Şahin, "Partimizi yıpratmaya çalışan fırsatçıları da kınıyorum" dedi.

***

Bakırhan'dan CHP lideri Özel'e tepki

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, CHP lideri Özgür Özel'in "DEM Parti'nin AKP ile muhalefete kaybettirmek için işbirliği yaptığı"na yönelik sözlerine tepki gösterdi. Bakırhan, Özel'e "Hadi oradan, işine bak" sözleriyle tepki gösterdi.

Bakırhan'dan CHP lideri Özel'e tepki: "Hadi oradan, işine bak" Bakırhan'dan CHP lideri Özel'e tepki: "Hadi oradan, işine bak"

***

Erbakan, AKP'den taleplerini açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İstanbul'da AKP’yi desteklemek için iki ilçe istediklerini açıkladı. Erbakan, "Bize bir tane Anadolu Yakasında bir tane Avrupa yakasında ilçe isteriz dedik" dedi. 

Fatih Erbakan: Çekilirsek AK Parti'nin yedek lastiğine döneriz Fatih Erbakan: Çekilirsek AK Parti'nin yedek lastiğine döneriz

***

AYM dikkate almadı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, "Can Atalay" kararları nedeniyle AYM üyelerinin haklarında suç duyurusunda bulunmuştu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyurusunu mevzuat gereği AYM'ye gönderdi. AYM, suç duyurusunu işleme almadı.

Erdoğan'ın AYM'nin Can Atalay kararı yorumu: Bu kararları hazmedemiyorum Erdoğan'ın AYM'nin Can Atalay kararı yorumu: Bu kararları hazmedemiyorum