Özel'den "ittifak" çıkışı

CHP Lideri Özgür Özel, Türkiye İttifakı vurgusunda bulundu. Özel, "Bu seçimde bütün Türkiye'den, Cumhur İttifakı'nın karşısına bir büyük ittifakı dikmesini bekliyoruz. O ittifakın adı Türkiye İttifakı'dır” dedi.

Özel: Erdoğan, 'Siz mağdurun tarafında olabilirsiniz. Biz katilin tarafındayız' dedi Özel: Erdoğan, 'Siz mağdurun tarafında olabilirsiniz. Biz katilin tarafındayız' dedi

***

DEM Parti adayı Beştaş'tan önemli açıklamalar

DEM Parti’nin İstanbul adaylarından Meral Danış Beştaş, partisi ile CHP arasında ittifak olduğunu iddia eden AKP’li Galip Ensarioğlu’na verdiği yanıt Verdi. Beştaş, “Kendisi geçen yıl CHP'ye gidip milletvekili adayı olmak istemişti. Kayyumın rantından beslendiğini bütün Diyarbakırlılar bilir” dedi.

İstanbul seçimleri hakkında da konuşan Beştaş, Ekrem İmamoğlu'na karşı aday olmasına ilişkin "Birilerine oy verilmemesini söylemiyoruz, bize oy verilmesini söylüyoruz" diye konuştu.

Meral Danış Beştaş’tan Özgür Özel’e: CHP’den alacağımız var, 2019’da verdiğimiz destek ortada Meral Danış Beştaş’tan Özgür Özel’e: CHP’den alacağımız var, 2019’da verdiğimiz destek ortada

Beştaş'tan Ensarioğlu'na: Kayyımın rantından beslendiğini bütün Diyarbakırlılar bilir Beştaş'tan Ensarioğlu'na: Kayyımın rantından beslendiğini bütün Diyarbakırlılar bilir

***  

İmamoğlu'ndan "Erdoğan" sözlerine yanıt

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sık sık hakkında dile getirilen 'ikinci Erdoğan' yakıştırmasına yanıt verdi. İmamoğlu, şeffaflığı ve demokrasiyi ortaya koyduğunu belirterek, " ‘İkinci Erdoğan’ derken neyi kastediyorlar bilmiyorum, anlamış değilim” dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan 'ikinci Erdoğan' eleştirilerine yanıt! Ekrem İmamoğlu'ndan 'ikinci Erdoğan' eleştirilerine yanıt!

***

Uslu'dan "oy" açıklaması

Kamuoyu araştırmacısı İbrahim Uslu; kampanya dönemi başladığından beri Murat Kurum'un oy kaybederek yüzde 40'lara çakıldığını, Ekrem İmamoğlu'nun ise oylarını artırarak yüzde 45 düzeyine ulaştığını söyledi.

Metropoll anketi: İstanbul’da İmamoğlu mu, Kurum mu önde? Metropoll anketi: İstanbul’da İmamoğlu mu, Kurum mu önde?

***

Son seçim anketleri ne diyor?

MetroPOLL Araştırma'nın anketine göre, AKP'nin oy oranı 14 Mayıs'a göre düşüş gösterirken, CHP'de yükseliş kaydedildi. AKP, 33.1 puana gerilerken, CHP ise 31 puana yükseldi.

"AKP'nin oylarında düşüş, CHP'de yükseliş var" "AKP'nin oylarında düşüş, CHP'de yükseliş var"

***

CHP'den engelliler için seçim çalışması

CHP, yerel seçimler için hazırladığı seçim bildirgesini görme ve işitme engelliler için düzenledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, “Yerel seçimde her bir seçmene ulaşmak istiyoruz. Engelli vatandaşlarımız seçim bildirgemize internet sitemizden ve Youtube hesabımızdan kolaylıkla erişebilecek” dedi.

CHP Seçim Bildirgesi artık engelli dostu CHP Seçim Bildirgesi artık engelli dostu

***

İzmir adayı Tugay'dan seçim açıklaması

CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay, CHP Genel Merkezi tarafından yaptırılan anket çalışmasında 8-9 puan önde olduklarını söyledi.

Cemil Tugay: Mehmet Cengiz’i hiç görmedim tanımam Cemil Tugay: Mehmet Cengiz’i hiç görmedim tanımam

***

İsmail Ok'tan Özel'e eleştiri

İYİ Parti’den Balıkesir Milletvekili seçildikten sonra AKP’ye geçen İsmail Ok, CHP lideri Özgür Özel’i hedef aldı. AKP'li İsmail Ok, "Özgür Özel, Balıkesir’de bizleri milli irade hırsızlığı ile suçlamaya kalkmış. Oysa milli irade hırsızı olan Özgür Özel’dir" dedi.

Özel: Erdoğan, 'Siz mağdurun tarafında olabilirsiniz. Biz katilin tarafındayız' dedi Özel: Erdoğan, 'Siz mağdurun tarafında olabilirsiniz. Biz katilin tarafındayız' dedi

***

Zorlu'dan CHP eleştirisi

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP lideri Özgür Özel'in 'Türkiye ittifakı' açıklaması için, "Biz, kent uzlaşısı gibi kavramları bilmeyiz. Biz ne demlenenlerden ne de demleyenlerden olma düşüncesine sahibiz" dedi.

İYİ Partili Zorlu: Oylarımızda bir artış olduğunu söyleyebilirim İYİ Partili Zorlu: Oylarımızda bir artış olduğunu söyleyebilirim

***

Kurum'dan bir gaf daha...

AKP’nin İBB adayı Murat Kurum, Üsküdar- Sultanbeyli arası metro hattı vaat etti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu söz konusu metro hattının 16 Mart’ta açılacağını belirtip Kurum’u açılışa davet etti.

Murat Kurum, sekiz kilometreyi adımla ölçtü Murat Kurum, sekiz kilometreyi adımla ölçtü

İmamoğlu'ndan Kurum'a "Gazze" yanıtı: Acele adayın dengesi o kadar bozuk ki... Erdoğan'ı eleştiriyor İmamoğlu'ndan Kurum'a "Gazze" yanıtı: Acele adayın dengesi o kadar bozuk ki... Erdoğan'ı eleştiriyor

***

Elçi cinayetinde red kararı

Tahir Elçi cinayeti tanıklarına işkence yaptığı öne sürülen savcı hakkında HSK'ye yapılan başvuru reddedildi.