Bazı seçim yasakları başladı

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları başladı. Bugünden itibaren kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, mini referandum gibi adlarla vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın yapılamayacak. Propaganda serbestliği 30 Mart saat 18.00'de, seçim yasakları 31 Mart saat 23.59'da sona erecek.

31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi 31 Mart yerel seçimi için 5 adımda oy kullanma rehberi

31 Mart yerel seçimleri yaklaştı: Bazı seçim yasakları başladı 31 Mart yerel seçimleri yaklaştı: Bazı seçim yasakları başladı

***

Özel'den Kurum'a cevap geldi

AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum’un emekliler ve ekonomi hakkındaki sözlerini hatırlatan Özgür Özel, “Yanlış aday imajı üzerine yapışırsa bu siyaseten sonu olur. ‘Ben kaybetmedim, zamlar kaybettirdi’ diyecek” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'den AKP'li Murat Kurum'a yanıt Özgür Özel'den AKP'li Murat Kurum'a yanıt

***

İmamoğlu'ndan "Kanal İstanbul" yorumu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kanal İstanbul'un altından İstanbul da Türkiye de kalkamaz. Bu bir emlak projesidir" dedi.

İmamoğlu ayrıca 2019 yılı öncesinde bina dönüşümünün İBB'nin gündeminde olmadığını belirterek "İBB'nin bizden önce dönüştürdüğü bina sayısı sıfır" ifadesini kullandı.

Diyarbakırlı siyasetçiden İmamoğlu analizi: Kürtlerin önemli bir kısmı oy verecek Diyarbakırlı siyasetçiden İmamoğlu analizi: Kürtlerin önemli bir kısmı oy verecek

***

CHP'li Başarır'dan Erdoğan'a tepki

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Antalya'da konuştu. Erdoğan'a tepki gözteren Başarır, ''Cumhurbaşkanı İstanbul Havaalanı Metrosu’nun açılışını yapıyor. Murat, malına sahip çık, diyor. Kimin malı Erdoğan? O metro halkın vergileriyle, halkın parasıyla yapıldı. Sen bunu evinden getirmedin. O İstanbullunun malı” dedi.

Murat Kurum’dan 'mal varlığı' açıklaması Murat Kurum’dan 'mal varlığı' açıklaması

***  

TFF Başkanı'ndan ilk yorum geldi

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Trabzon'daki olaylı maça ilişkin ilk kez konuştu. "Maalesef istemediğimiz olaylarla karşılaştık. İki kulübümüze de geçmiş olsun diyoruz" ifadelerine yer veren Büyükekşi, "Söylemlerimizde daha dikkatli davranmamız gerekiyor" dedi.

TFF Başkanı Büyükekşi'den olaylı maçla ilgili ilk açıklama TFF Başkanı Büyükekşi'den olaylı maçla ilgili ilk açıklama

***  

YRP ile AKP arasındaki gerilim sürüyor

Yeniden Refah Partisi'nin Elazığ adayı Faruk Septioğlu’nun belediye binası yakınına astığı 'Ahlak Yoksa Yolsuzluk Vardır' yazılı pankart, Elazığ Belediyesi'nin zabıtaları tarafından söküldü.

AKP-Yeniden Refah arasındaki gerilim tırmanıyor AKP-Yeniden Refah arasındaki gerilim tırmanıyor

***

Kılıçdaroğlu'ndan seçim yorumu

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin elindeki 11 büyükşehir belediyesini koruyacağını ve bu sayının artacağına inandığını belirterek, "Bursa, Balıkesir, Manisa gibi büyükşehirleri de kazanacağımızı düşünüyorum" dedi. 

Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: "Bursa, Balıkesir, Manisa gibi büyükşehirleri de kazanacağız" Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: "Bursa, Balıkesir, Manisa gibi büyükşehirleri de kazanacağız"

***

Yeni AYM Başkanı belli oldu

Anayasa Mahkemesi Başkanı belli oldu. Görev süresi 20 Nisan'da dolacak olan Zühtü Arslan'ın yerine AYM Başkanlığı'na Kadir Özkaya seçildi. Özkaya, 15 üyeden 9'unun oyunu aldı.

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na Kadir Özkaya seçildi Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na Kadir Özkaya seçildi

***  

Erdoğan mitinginde gözaltı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Isparta mitingine “Emeklilikte adalet yoksa oy da yok Reis” yazılı tişört bulunan Y.B. gözaltına alındı.

Erdoğan'ın mitingine “Emeklilikte adalet yoksa oy da yok Reis” tişörtlü gözaltına alındı Erdoğan'ın mitingine “Emeklilikte adalet yoksa oy da yok Reis” tişörtlü gözaltına alındı

***

Diyarbakır Newroz'u kutlandı

Diyarbakır Bağlar'da 2024 Newroz'u yoğun katılım ve büyük coşkuyla kutlandı. Kürt siyasetçi Leyla Zana seçimler hakkında, "Sadece belediye başkanlarını seçmeyeceğiz. Biz bundan sonra irademizi sadece kendimiz için kullanacağız" dedi.

Diyarbakır'da Newroz kutlanıyor Diyarbakır'da Newroz kutlanıyor

***

Cumhurbaşkanlığı harcaması yükseldi

Cumhurbaşkanlığı'nın örtülü ödenek harcaması 2024 yılının Şubat ayında rekor kırdı. 2023 yılının Şubat ayında ise söz harcama miktarı 373,3 milyon TL olan örtülü ödenek harcaması 2024 yılının Şubat ayında örtülü ödenek için 1 milyar 897 milyon TL'ye yükseldi.

***  

İYİ Partili isimden İmamoğlu'na destek

İYİ Parti İstanbul Eyüpsultan İlçe Başkanı Hatice Gürbulak, istifa edip CHP Belediye Başkan adayı Mithat Bülent Özmen’e ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na desteğini açıkladı.

İYİ Parti'de İstanbul istifası! O başkan CHP'ye destek açıkladı İYİ Parti'de İstanbul istifası! O başkan CHP'ye destek açıkladı

***

Yavaş'tan Altınok'a cevap

ABB Başkanı Mansur Yavaş, AKP'li rakibi Turgut Altınok'un Antalya'da da 600 dairesi olduğu iddiası hakkında, "Saklamak istedi veya yalan söyledi. 600 daire unutulacak bir şey değil. Daha açıklamadığı neler var?" dedi.

Mansur Yavaş’tan Turgut Altınok’a: 600 daire unutulacak bir şey değil Mansur Yavaş’tan Turgut Altınok’a: 600 daire unutulacak bir şey değil

***

Seçim anketleri sürüyor

Yöneylem Araştırma, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimler için yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı.Anket sonuçlarına göre CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 44,5 ile yüzde 40,3 alan AKP’nin adayı Murat Kurum’un önünde.

Yöneylem Araştırma: İmamoğlu ve Kurum arasındaki fark açılıyor Yöneylem Araştırma: İmamoğlu ve Kurum arasındaki fark açılıyor

***  

TCMB faiz arttırdı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 50’ye çıkardı.

21 Mart: TCMB döviz kurları 21 Mart: TCMB döviz kurları

***

Tekirdağ'da ölümlü trafik kazası

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde tır ile minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada, ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti.