YSK listeleri yayımladı

Yüksek Seçim Kurulu, yerel seçim için kesinleşen aday listelerini internet sitesinden yayımladı.

YSK yayımladı! İşte il il ilçe ilçe adaylar YSK yayımladı! İşte il il ilçe ilçe adaylar

***

CHP siyanürlü maden faciası için hazırladıkları raporu yayımladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz,  açıklamasında "Dönemin Çevre Bakanı Murat Kurum, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı olduğu halde felaket bölgesine hiç gitmemiştir. Bu da Murat Kurum'un suçluluk psikolojisinin bir sonucudur. Ayrıca Kurum'un acilen istifasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

CHP'li Şahbaz, İliç'e gitti! "Bu normal bir toprak kayması değil" CHP'li Şahbaz, İliç'e gitti! "Bu normal bir toprak kayması değil"

CHP'li Yavuzyılmaz: Liç onay belgeleri, Murat Kurum imzasıyla verildi CHP'li Yavuzyılmaz: Liç onay belgeleri, Murat Kurum imzasıyla verildi

***

Özel'den önemli açıklamalar...

CHP lideri Özgür Özel, 2028’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında değerlendirme yaptı. Özel, "Eğer Ekrem Bey anketlerde geçen sefer olduğu gibi önde olursa o adaylığı parlatıp Ekrem Bey ile bu rejimi değiştirmek gerek. Bunu yapmakta gözümü kırpmam" dedi.

Emekliye zam için bütçede para olmadığını söyleyen Erdoğan'a da seslenen Özgür Özel, "Sen kasayı boşalttıysan ben bilmem" dedi.

CHP lideri Özel:  İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olması için üzerime düşeni yaparım CHP lideri Özel: İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olması için üzerime düşeni yaparım

***

"Kurum yok dedi ama Bakanlık öyle demiyor"

AKP’nin İBB Adayı Murat Kurum’un “Gündemimizde yok”  dediği Kanal İstanbul, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın raporunda yer aldı. Bakanlığın; 2028’de projenin yüzde 45’ini tamamlamayı hedeflediği öğrenildi. Kurum, adaylığı açıklandığı gün Ulaştırma Bakanı Abdulkadir URALOĞLU ile  fotoğraf paylaşmıştı.

Murat Kurum ‘Gündemimizde yok’ demişti: "Kanal İstanbul, Ulaştırma Bakanlığı’nın raporundaymış" Murat Kurum ‘Gündemimizde yok’ demişti: "Kanal İstanbul, Ulaştırma Bakanlığı’nın raporundaymış"

***

Erdoğan ve AKP'den YRP'ye eleştiri

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bize kaybettirmek için çalışan partiler ortaya çıktı" sözleriyle YRP'yi eleştirdi.

Öte yandan Yeniden Refah Partisi'nin artık Cumhur İttifakı çatısı altında olmadığını söyleyen AKP'li Efkan Ala, "Seçimlere girdiği yerlerde kendisinin kazanma ihtimali yok ama CHP'nin kazanma ihtimali artıyor" dedi.

Yurttaştan YRP Lideri Erbakan ve Kılıç'a: Biz de sandığa güveniyoruz size değil Yurttaştan YRP Lideri Erbakan ve Kılıç'a: Biz de sandığa güveniyoruz size değil

***

DEM Parti'den "seçmen" açıklaması

DEM Partili Sevda Çelik ve Öztürk Türkdoğan, 31 kente toplam 54 bin seçmenin usulsüz şekilde kaydırıldığını söyledi.

DEM Parti Kışanak için seçim çalışmasına başladı DEM Parti Kışanak için seçim çalışmasına başladı

***

AKP'li isimden "Ankara" çıkışı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Ankara'daki araştırmaların çoğunda CHP'nin adayı Mansur Yavaş'ın önde olduğunu söyledi.

Ankara büyükşehir belediye başkanlığı için 24 aday yarışacak Ankara büyükşehir belediye başkanlığı için 24 aday yarışacak

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen: "Anketlerde Mansur Yavaş önde çıkıyor" AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen: "Anketlerde Mansur Yavaş önde çıkıyor"

***

Özdağ İmamoğlu'nu düşman ilan etti

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, Sanatçı Rojda'nın seslendirdiği Kürtçe ağıtın yanlış çevirisi üzerinden Ekrem İmamoğlu'nu “Türk düşmanı” ilan etti.

İşte aleni dezenformasyon! Yanlış çeviriyle Ekrem İmamoğlu'nu Türk düşmanı ilan ettiler İşte aleni dezenformasyon! Yanlış çeviriyle Ekrem İmamoğlu'nu Türk düşmanı ilan ettiler

***

CHP'li kurmaylardan dikkat çeken açıklama

CHP kurmayları, parti içi tartışmalar, kampanya süreci ve sandık güvenliği çalışmaları ile açıklama yaptı. CHP'li Burhanettin Bulut, yaptığı açıklamada "Parti içi muhalefet zaman zaman faydalı olabiliyor ama şu anda bazı arkadaşlarımızın yaptığı parti içi muhalefet değil parti içi kötülük" dedi.

CHP’li kurmaylardan açıklamalar: "Muhalefet, ‘parti içi kötülüğe’ dönüştü" CHP’li kurmaylardan açıklamalar: "Muhalefet, ‘parti içi kötülüğe’ dönüştü"

***

Hrant Dink davasında yeni gelişme

Hrant Dink’in katili Ogün Samast'ın yargılandığı davada ara karar verildi. Dava 29 Mayıs’a ertelenirken, Samast, cinayet gününe ilişkin Yasin Hayal'in kendisine "Korkma devlet arkamızda" dediğini, polislerin "Rahat ol koçum, aslansın, sana kimse bir şey yapamaz" dediğini anlattı.

Unutulmak istiyormuş: "Hrant Dink'in katili Samast'ın istediği isim ortaya çıktı" Unutulmak istiyormuş: "Hrant Dink'in katili Samast'ın istediği isim ortaya çıktı"

***

Mısır'a kaçmışlardı: "Yakalama kararı çıkartıldı"

İstanbul’da ünlü estetikçi Bülent Cihantimur ve yazar Eylem Tok’un bir kişiyi öldüren oğlu Mısır’a kaçtı. Annesiyle birlikte kaçan 16 yaşındaki çocuğun ABD vatandaşı da olduğu öğrenildi. Türkiye, Eylem Tok ve oğlu için yakalama kararı çıkarttı.

Sosyetik çiftin katil oğlu neden Mısır'a kaçtı? Gerçek ortaya çıktı Sosyetik çiftin katil oğlu neden Mısır'a kaçtı? Gerçek ortaya çıktı

İstanbul'da ölümlü kazaya neden olduktan sonra Mısır'a kaçan sürücü ve annesine yakalama kararı İstanbul'da ölümlü kazaya neden olduktan sonra Mısır'a kaçan sürücü ve annesine yakalama kararı

***   

Tahir Elçi davası ertelendi

Diyarbakır Barosu Başkanı iken 9 sene önce katledilen Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin davanın 10'uncu duruşması tamamlandı. Avukatların taleplerini reddeden mahkeme davayı 12 Haziran'a erteledi.

Tahir Elçi cinayetine dair önerge AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi Tahir Elçi cinayetine dair önerge AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi