KÜLTÜR & SANAT

Güzel Aşklar Diyarı nerede çekiliyor? Güzel Aşklar Diyarı konusu ne, oyuncuları kimler?

Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmenliğini üstlendiği "Güzel Aşklar Diyarı", Kanal D ekranlarında başladı. Peki Güzel Aşklar Diyarı konusu ne, oyuncuları kimler? Güzel Aşklar Diyarı nerede çekiliyor? Güzel Aşklar Diyarı Arhan kimdir? Burak Berkay Akgül kimdir? Güzel Aşklar Diyarı dizisinin Deniz'i kimdir? Özgü Kaya kimdir?

Abone Ol

İki buçuk yıl hazırlıkları süren ve yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül’ün yaptığı "Güzel Aşklar Diyarı", yayın hayatına Kanal D ekranlarında başladı. Halil Ergün, Özgü Kaya, Burak Berkay Akgül, Meltem Cumbul, Melis Birkan gibi isimleri buluşturan dizinin konusu ne? Güzel Aşklar Diyarı oyuncuları kimler? Güzel Aşklar Diyarı nerede çekiliyor? Güzel Aşklar Diyarı Arhan kimdir? Güzel Aşklar Diyarı Deniz'i kimdir? Özgü Kaya kimdir?

Yapımcılığını Fatih Aksoy'un üstlendiği "Güzel Aşklar Diyarı" dizisini Özlem İnci Hekimoğlu ve Nil Güleç Ünsal yazıyor.

Güzel Aşklar Diyarı Nerede Çekiliyor?

Güzel Aşklar Diyarı’nın çekimleri genellikle Kapadokya'da yapılıyor. Ancak dizinin bazı bölümlerinde Karadeniz ve Diyarbakır gibi farklı coğrafyalar da kullanılıyor.

Anadolu'nun çeşitli yerlerini yansıtacak dizinin ilk bölümünde ise Nevşehir Kapadokya'daki geleneksel yerler, çömlekçilik, yeraltı şehirleri seyirciyle buluşuyor.

Güzel Aşklar Diyarı Oyuncuları Kimler?

Güzel Aşklar Diyarı oyuncu kadrosunda Halil Ergün, Özgü Kaya, Burak Berkay Akgül, Meltem Cumbul, Melis Birkan, Ege Kökenli, Özgür Emre Yıldırım, Ekin Aksoy, Berkan Şal, Ali Başar, İbrahim Dizlek, Miray Akay, Yankı Ayhan, Yunus Narin, Ersel Şibil, Mustafa Arda Işık, Işıltı Su Alyanak, Lidya Atlik gibi isimler yer alıyor.

Arhan Alaca (Burak Berkay Akgül): Karizmatik, zeki, kararlı ve sözüne güvenilir biridir. Yurtdışında işletme bölümünde okumuş, ailesinin İzmir’de açacağı otelle ilgilenirken hayatının aşkı Deniz’le tanışmıştır. Deniz’le aileden uzakta bir hayat kurmayı planlarken, hayat onları Kapadokya’da aile konağında yaşamaya mecbur eder. Arhan artık aşk ve intikam arasında kalmıştır.

Hanzade Alaca (Ege Kökenli): Hakim’in asistanı olarak Alaca Konağı’na adım adım yaklaşan Hanzade amacına ulaşıp Hakim ile evlenmiştir. Konumunu korumak onun için her şeyden önemlidir. Hanzade Cihangir’i kendi çıkarları için desteklemektedir. En büyük planı Arhan’ın Deniz’le birlikte evden uzaklaşmasını sağlayıp Cihangir’i işlerin başına geçirmektir.

Deniz Dervişoğlu (Özgü Kaya): Güzel, akıllı ve modern bir kadındır. İzmir’de doğup büyümüş, üniversitede tıp bölümünü bitirmiştir. Ailesini küçük yaşta kaybeden Deniz’i her daim onun yanında olan ablası büyütmüştür. Hiç beklemediği bir anda yolları hayatının aşkı olan Arhan ile kesişir. Arhan’ın ailesiyle tanışmak için Kapadokya’ya gidişi hayatının dönüm noktası olur. Tüm zorluklara rağmen Deniz çok sevdiği Arhan’la mutlu olabilmek için elinden geleni yapacaktır.

Ünzile Dervişoğlu (Melis Birkan): Fedakar, çalışkan, inandığı doğruların peşinden giden biridir. On altı yaşındayken başına gelen olayla ailesi Artvin’i terk edip İzmir’e yerleşmiştir. O yaşında, büyük bir sırrın ve hayatı boyunca karşısına çıkacak bir yalanın sorumluluğunu üstlenmek zorunda kalmıştır. Anne ve babasını bir trafik kazasında kaybettikten sonra Deniz ve Sema’nın tüm sorumluluğunu üstlenmiştir.

Hakim Alaca (Halil Ergün): Her zaman net bir tavrı olan, despot ve öngörülemez biridir. Tek evladı Tarık’ı genç yaşında kaybedince ondan geriye kalan dört torununu bir baba gibi sahiplenmiştir. Genç ve güzel bir kadın olan Hanzade’yle evlenen Hakim için hayat acı sürprizler hazırlamaktadır. Çevresi tarafından kindar ve zalim görünse de tek isteği ailesini ve soyadını korumaktır.

Cihangir Alaca (Özgür Emre Yıldırım): Hırslı ve büyük hedefleri olan biridir. Önceden bir evlilik geçirmiş, bu evliliğinden ise Hakimcan ismini verdiği bir oğlu olmuştur. Ailesiyle birlikte geçirdikleri trafik kazası sonusu eşi hayatını kaybetmiştir. Oğlu Hakimcan ise hayatının geri kalanını tekerlekli sandalyede geçirmeye mahkum olmuştur. Kardeşi Cemal başta olmak üzere kardeşlerini kendine hep rakip olarak görmektedir.

Gönül Alaca (Meltem Cumbul): Fedakar bir kadındır ve evlatları için birçok şeyi gözünü kırpmadan yapabilecek biridir. Hakim Alaca’nın tek gelinidir. Özünde iyi bir insan olsa da geçmişte yaşadıkları onu katılaştırmıştır. Düğün gecesi olanlardan dolayı Gönül Deniz’i asla kabullenmeyecek, onu o evden uzaklaştırmak için elinden geleni yapacaktır.

Güzel Aşklar Diyarı Konusu Ne?

İzmirli bir doktor olan Deniz, sevgilisi Arhan’ın doğup büyüdüğü yerleri görmek ve ailesiyle tanışmak için onunla Kapadokya’ya gider. Deniz, Arhan’ın ailesiyle tanışmayı beklerken Arhan’ın annesi Gönül’den Arhan’ın bir sözlüsü olduğunu öğrenir. Bu söz iki ailenin birbirine verdiği bir sözdür, Arhan hiçbir zaman böyle bir söz vermemiştir.

Bu nedenle İzmir’e dönmeye karar veren Deniz’i Arhan havaalanında durdurur. Onun hayatını geçirmek istediği tek kişi Deniz’dir. Arhan ve Deniz evlenmeye karar verirler. Ancak düğün gecesi Arhan’ın abisi Cemal’in vurulmasıyla bir kabusa döner.

Bulmaları gereken bir katil vardır ve zorluklarla sınanacak aşklarıyla baş başadırlar.