Türkiye Wushu Federasyonu Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün eşi Fatma Akyüz, hakem olarak görevlendirildiği Türkiye Tai Chi Şampiyonası’na veteran kadın kategorisinde katılan tek sporcu oldu ve şampiyon ilan edildi.

BirGün'den Eren Tutel'in haberine göre, TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün eşi ve aynı zamanda Ulusal Takım antrenörü olan Fatma Akyüz, 21-23 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Tai Chi Şampiyonası’na veteran kadın kategorisinde katılan tek sporcu oldu ve şampiyon ilan edildi. Fatma Akyüz’ün, turnuvada hakem olarak görevlendirildiği de öğrenildi.

PEK ÇOK KURAL BİRDEN İHLAL EDİLMİŞ

TWF’nin belirlediği talimatlar, Fatma Akyüz’ün turnuvalara sporcu olarak katılmasını yasaklıyor. Federasyonun hakem talimatının yedinci maddesinin ‘e’ bendinde, “Kendi branşında spor kulüplerinde faal antrenör olmamak, aktif sporculuk dönemini bitirmiş olmak, kesinlikle sporcu çalıştırıcı durumunda olamamak" ifadesi yer alıyor. Fatma Akyüz’ün aynı turnuvaya hem hakem hem de sporcu olarak katılmasının yanı sıra ulusal takım antrenörü olması, pek çok kuralı birden ihlal ettiğini gösteriyor.

NE OLMUŞTU?

Wushu Federasyon Başkanı Abdurrahman Akyüz’ün kızı Elif Akyüz, bir wushu turnuvasına hem hakem hem de yarışmacı olarak katıldı. Akyüz, annesinin ve kendisinin kendisine verdiği puanlarla şampiyon oldu. Türkiye’nin yıllardır olimpiyatlara sokmak için lobi üstüne lobi yaptığı wushu sporunda yeni bir skandal patlak verdi. Düzenlenen bir wushu turnuvasında Elif Akyüz adlı yarışmacı, aynı zamanda hakem oldu ve annesinin de yer aldığı hakemler kurulu kararıyla kendisini şampiyon yaptı.