GÜNDEM

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, ‘İbreti alem olsun diye bazı teğmenlerin canını yakacaklar’

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan: "Sonucun ne olacağı belli. Ele başı diye yaftaladıkları bazı teğmenleri ordudan atacaklar. Bazı teğmenlerin canını yakacağı açık. İbreti alem olsun diye yapacaklar!"

Abone Ol

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın genç teğmenlerin sloganlı yemin töreni için “O kılıçları kime çekiyorsun? Bunlar ordudan temizlenecek” ifadelerini değerlendirdi. Erdoğan’ın “racon kestiği”ni belirten Mehmet Tezkan, “Sonucun ne olacağı belli. Ele başı diye yaftaladıkları bazı teğmenleri ordudan atacaklar. Bazı teğmenlerin canını yakacağı açık. İbreti alem olsun diye yapacaklar!” dedi.

Mehmet Tezkan’ın yazısı şöyle:

“Geçelim mi teğmenler meselesine….

Erdoğan sekiz gün düşündü, taşındı. Sonunda bu meseleden darbe çıkaralım mağduriyet yaratalım diyenlerin cephesine katılmaya karar verdi. Kime kılıç çektiniz diyerek racon kesti…

Sonucun ne olacağı belli. Ele başı diye yaftaladıkları bazı teğmenleri ordudan atacaklar. Erdoğan zafer kazanmış başkomutan edasıyla bir kez daha kürsüye çıkacak. Yine İmam hatipliler toplantısı mı organize bekler, teğmenleri hain göstermek için yeni bir imam hatipler toplantısını mı bekler; bilemem… Ama bazı teğmenlerin canını yakacağı açık…

İbreti alem olsun diye yapacaklar!.. Sabah yazarı tiyo verdi; İsmail Hakkı Dümbüllü’ nün askerlerisiniz diye de ordudan atabilirler!

Madem suç; o halde törene katılan teğmenlerin tümünü atsalar.

Ona güçleri yetmez…

O zaman, teğmenler çemberinin ortasına geçen, yemin ettiren, okul birincisi kadın teğmeni de atsınlar.

Ona da güçleri yetmez…

Kamuoyu tepkisini göze alamazlar…”