TOPLUMSAL CİNSİYET

İki kadının katili Semih Çelik'i komşuları anlattı: "5 kez hastaneye yatırılmak istendi"

Fatih'te Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i katlettikten sonra intihar eden Semih Çelik'i, komşuları anlattı. Kendisini tanıyanlar, psikolojik destek alması için 5 kez hastaneye yatırılmak istendiğini ama direndiğini kaydetti.

Abone Ol

İstanbul Fatih'te, 4 Ekim'de s Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i katleden 19 yaşındaki Semih Çelik isimli erkek, surlardan atlamak suretiyle intihar etmişti.

Olayın ardından katilin mesleğinin kasaplık olduğu öğrenilirken, hastalığı nedeniyle bir yılda 5 kez hastanede psikolojik tedavi gördüğü belirtildi.

Katil Çelik hakkında 2 kez kayıp ihbarı verildiği ve daha önce de intihara teşebbüs ettiği, kendisini tanıyanlar tarafından ifade edildi.

Katili Tanıyanlar Konuştu

Semih Çelik, Eyüpsultan'da birlikte yaşadığı ailesinin, kız kardeşini üniversiteye götürmek üzere şehir dışına çıkması üzerine yalnız kaldı. Burada Ayşenur Halil'i öldüren Çelik, ardından İkbal Uzuner ile Fatih'te buluştu.

İkbal'i götürdüğü surlarda katleden Çelik, daha sonra intihar etti.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Semih Çelik'in komşuları katilin ruh sağlının yerinde olmadığını kaydetti.

"İkbal'e 5 Yıldır Takıntılıydı"

Çelik'i tanıyanlar, katlettiği İkbal'i 5 yıldır takıntı haline getirdiğini, "Semih, 14 yaşından bu yana 5 yıldır İkbal'e takıntılıydı. Onu elde edebilmek ve etkileyebilmek için başka kızlarla birlikte olup İkbali kıskandırmaya çalışırdı. Kız arkadaşları ile eve gelir giderdi" diyerek dile getirdi.

"İnsan Sevmeyen Bir Tipti"

Katil Semih Çelik'in insanları sevmeyen biri olduğunu, "İçine kapanıktı ve kimseyle pek muhattap olmazdı. Genellikle tek başına dolaşırdı. Kimseyle selamlaşmayan, birini görünce yüzünü ekşiten, insan sevmeyen bir tipti" ifadeleriyle aktardılar.  

"Tedavi Olmayı Reddetti"

Komşuları tarafından 5 kez hastaneye yatırılmak istendiği ifade edilip, "Takıntısından dolayı Psikolojik tedavi için 5 kez hastaneye yatırılmak istendi ancak direndi ve her defasında tedavi olmayı reddetti" denildi.