İlayda Alişan, kısa sürede elde ettiği başarılar ve gösterdiği yetenek ile Türk dizi sektörünün en parlak yıldızlarından biri olarak kabul edilmektedir. Ünlü bir oyuncu olmanın ötesinde sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan ve hayvan hakları savunuculuğu yapan bir isimdir. Peki, İlayda Alişan kimdir? İşte tüm detaylar…

Ilayda Alisan 4

İlayda Alişan Kimdir?

İlayda Alişan, 26 Şubat 1996 tarihinde İstanbul'da doğan ve Türk dizi ve sinema sektöründe yer alan başarılı bir oyuncudur. İlk olarak 2011 yılında "Bir Çocuk Sevdim" dizisi ile oyunculuğa adım atan Alişan, 2015 yılında "Serçe Sarayı" dizisindeki "Sinem" karakteri ile tanınmaya başladı. Bu dizinin ardından "Bana Sevmeyi Anlat", "Rüya", "Çukur", "Şampiyon", "Hakan: Muhafız", "Terapist", "Masumiyet" ve "Ateş Kuşları" gibi birçok popüler yapımda rol aldı.

Başarılı oyunculuğuyla dikkat çeken İlayda Alişan, 2020 yılında "Altın Kelebek Ödülleri"nde "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Drama" dalında aday gösterilerek oyunculuktaki başarısını tescillemiştir.

İlayda Alişan Nereli?

İlayda Alişan, İstanbul'da doğmuştur. Anne tarafından Erzincanlı, baba tarafından ise Trabzonlu olan Alişan İstanbul'da büyümüştür. Dolayısıyla memleketi de burasıdır. Sadece aile kökenleri farklıdır.

İlayda Alişan Yaşı Kaç?

Başarılı oyuncu, 26 Şubat 1996 tarihinde doğması sebebiyle 2024 senesi baz alındığında 28 yaşındadır.

İlayda Alişan Boyu

İlayda Alişan kimdir sorusu kapsamında başarılı oyuncunun boyu da merak edilen özellikleri arasındadır. Kendisinin boyu 1.60 metredir.

Ilayda Alisan 1

İlayda Alişan Dizileri ve Filmleri

İlayda Alişan kısa sürede birçok yapımda rol alan genç oyuncular arasında yerini almıştır. Oynadığı projelere yer verdik.

İlayda Alişan filmleri aşağıdaki gibidir:

  • Sen Kimsin? (2022)
  • İyi Adamın 10 Günü (2023)
  • Kötü Adamın 10 Günü (2023)

İlayda Alişan dizileri şu şekildedir:

  • Bir Çocuk Sevdim (2011)
  • Serçe Sarayı (2015)
  • Bana Sevmeyi Anlat (2016)
  • Rüya (2017)
  • Çukur (2017-2019)
  • Şampiyon (2019)
  • Hakan: Muhafız (2019-2020)
  • Terapist (2021)
  • Masumiyet (2021)
  • Ateş Kuşları (2023)

Ilayda Alisan 2

İlayda Alişan Nasıl Ünlü Oldu?

İlayda Alişan, oyunculuk yeteneği ve karizmasıyla öne çıkan genç Türk oyunculardan biridir. Ünlülük yolculuğu 2011 yılında daha 15 yaşındayken "Bir Çocuk Sevdim" dizisinde rol almasıyla başladı. Bu dizideki performansı ile dikkat çeken Alişan, ardından "Rüya", "Bana Sevmeyi Anlat" ve "Serçe Sarayı" gibi dizilerde rol alarak oyunculuk kariyerini geliştirmeye devam etti. 2017 yılında ise "Çukur" dizisinde Efsun karakterini canlandırarak büyük bir çıkış yakaladı. Bu dizi, İlayda Alişan'ın geniş kitleler tarafından tanınmasını ve ünlü bir oyuncu haline gelmesini sağladı.

İlayda Alişan'ın sadece yeteneği ve çalışkanlığı değil, seçtiği roller ve kendine özgü tarzı da onu ünlü yapan etkenler arasındadır. Birbirinden farklı çeşitli rolleri canlandırması izleyicinin dikkatini çekmiştir. Ayrıca sosyal medyayı aktif kullanması ve hayranlarıyla etkileşime girmesi de ünlü olmasında etkilidir. Peki, İlayda Alişan kimin kızı? Ailesi hakkında bilgiler neler?

İlayda Alişan Annesi Kimdir?

İlayda Alişan henüz 9 yaşındayken annesini kaybetmiştir. Yaşadığı anne acısını sosyal medya paylaşımları ile göstermiştir. Ablasının kendisine annelik yaptığına dair ifadeleri mevcuttur. Bu da ablasının, İlayda Alişan kimdir sorgusunda annesinin ne kadar önemli bir rol oynadığını göstermektedir.

İlayda Alişan’ın Annesi Neden Öldü?

İlayda Alişan’ın annesi kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Ünlü oyuncu bu trajik olayın hayatında derin bir iz bıraktığını çeşitli röportajlarda dile getirmiştir. Annesine dair başka bir bilgi bulunmamaktadır.

İlayda Alişan’ın Kardeşi

İlayda Alişan'ın bir ablası vardır. Ablasının adı Özge Alişan'dır. İlayda Alişan ve ablasının birbirlerine çok yakın oldukları bilinmektedir. Alişan, ablasını "dünyanın en iyi küçük annesi" olarak tanımlamış ve onun kendisine annelik yaptığına dair ifadelerde bulunmuştur.

İlayda Alişan’ın Ablası Kaç Yaşında?

İlayda Alişan'ın ablası Özge Alişan'ın tam olarak yaşı bilinmemektedir. Ne doğum tarihi ne de yaşıyla ilgili herhangi bir bilgi mevcuttur. Ancak bazı kaynaklarda 1993 yılında doğduğu bilgisi yer almaktadır. Bu anlamda aralarında 3 yaş fark bulunduğu varsayılmaktadır.

Bu yazımızda sizin için İlayda Alişan kimdir sorusunu en detaylı şekilde yanıtlamaya çalıştık.