İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u ziyaret etti. İki başkanın ortak basın açıklamasının ardından bir gazeteci, İmamoğlu'na, AKP'li rakibi Murat Kurum ile karşılıklı tartışma programına çıkıp çıkmayacağını ve daveti olup olmadığını sordu.

İmamoğlu, şunları dile getirdi:

"Sayın Murat Kurum, davet veya davetiye deyince bazen çok karmaşık cevaplar verebiliyor.Ama ben net söyleyeyim bir arada olmaktan İstanbul ile karşılıklı yorum yapmak değerli olmuştur. Medeni bir ülkede medeni bir şehirde böyle bir ortama evet derim, tereddütsüz olumlu karşılarım"

Murat Kurum da  İmamoğlu'nun davetini şöyle reddetti:

"Ekrem beyin İstanbul'u özne olarak görmesi lazım ilk önce. İstanbul'u görmeyenler bizi İstanbul'u konuşma çağrısı samimi değil. Eğer İsanbul konuşulacaksa, her ortamda hazırız ama ne yazık ki farklı farklı gündemleri taşımak olduğu için. Bu senaryo peşinden koştuğu için samimi değil

İstanbul'un geleceğini konuşacaksa biz her konuşmaya açığız ama önce bu samimiyetini gösterecek. Sen İstanbul dışında her işle uğraşacaksın ama İstanbul özne olduğunda uzak duracaksın"