İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüştü. Görüşme, Kılıçdaroğlu'nun evinde gerçekleşti.

Görüşmenin detaylarını gazeteci İsmail Saymaz anlattı:

"Kurultay ardından ilk ke bir araya geldiler. 1 yıldan fazla olmuştu.

Kılıçdaroğlu'nun evinde gerçekleşen görüşme 1,5 saat sürdü. Görüş birliğinde olduklarını da bu görüşmeyle göstermiş oldular.

Görüşmede ağırlıklı olarak Tüzük kurultayı görüşüldü. Görüşmede ikili dışında kimse yer almadı. Baş başa gerçekleştirilen bir görüşmeydi."

Saymaz'ın aktardığına göre kamuoyuna duyurulmayan görüşme 1 saatten uzun sürdü ve ağırlıklı olarak Tüzük Kurultayı görüşüldü. Kılıçdaroğlu'nun taleplerini ilettiği görüşmede, iki isim dışında herhangi bir siyasi isim yer almadı.

Ayrıca Barış Yarkadaş da görüşmeyi doğruladı. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yarkadaş şunları söyledi: 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu dün evinde ziyaret etti.

@tv100‘de yayımlanan #TaksimMeydanı programı için edindiğim bilgiye göre, İmamoğlu’nun isteği üzerine gerçekleşen görüşme 1.5 saat sürdü.

Görüşmenin sıcak bir ortamda geçtiği, çay - kahve içildiği ve misafirperver bir tutumun ortaya konulduğu belirtildi.

Yine edindiğim bilgiye göre, görüşmede yaklaşan tüzük kurultayı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in önceki kurultayda dile getirdiği sözler ele alındı.

KURULTAY 8 EYLÜL'DE

CHP’nin 8 Eylül’de yapılacak Tüzük Kurultayı'nda Genel Başkan da dahil tüm seçilmişlere üç dönem sınırı getirilmesi planlanıyor. Aday belirlemede ön seçim uygulama yetkisi bazı seçim çevrelerinde, "kaybetme riski"nin ortadan kaldırılması gerekçesiyle Genel Başkan'a verilecek.