GÜNDEM

İstanbul Avşa Adası Kaç Saat? Feribotla Kaç Saat Sürüyor? İstanbul Avşa Adası Feribot Fiyatları ve Saatleri!

İstanbul'dan tatil için gidilebilecek adalardan sıklıkla araştırılıyor. İstanbul Avşa Adası kaç saat olduğu ise farklı ulaşım araçlarına göre merak ediliyor. İşte, İstanbul'dan Avşa Adası'na gitmek isteyenler için gerekli bilgiler...

Abone Ol

Avşa Adası, Balıkesir’in Marmara ilçe sınırları içerisinde olan, eşsiz doğal güzellikleriyle ön planda popüler tatil yerlerinden birisidir. Balıkesir Avşa ve İstanbul arasında özellikle yaz döneminde trafik akışı yoğunlaşmaktadır. İstanbul Avşa adası kaç saat? Feribot ve araba örnekleriyle güncel süreleri sizlerle paylaşıyoruz.

İstanbul Avşa Adası feribotla kaç saat sorusu için güncel olarak İDO seferleri hakkındaki bilgilere bakmak gerekir. Ek olarak arabayla gidecek yolcular için de arabalı feribot seferleri düzenlenmektedir. Karayolu ile ulaşım sağlayacak kişiler için mesafe ve süre uzamaktadır. İstanbul’dan Avşa Adası kaç saat? İşte yanıtı…

İstanbul Avşa Adası Feribot Seferleri Hakkında

İstanbul’dan Avşa’ya gitmek için feribot tercihinde bulunacak yolcular için iki farklı kalkış yeri bulunmaktadır. İstanbul’da Yenikapı ve Bostancı hareket noktalarıyla Avşa Adası’na ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Marmara Denizi’nin en önemli adalarından birisi olan Avşa’ya ulaşım için İDO’yu tercih ettiğinizde, ulaşım süreleri de güzergahlara göre değişmektedir.

İstanbul Avşa Adası kaç saat sorusu için feribot ve araba olmak üzere iki farklı seçenek bulunur. Feribot ile ulaşım sağladığınızda varış süreleri kısalmaktadır. Karayolu ile ulaşımda mesafe uzayacağı için varış saati de gecikmektedir. İstanbul Avşa Adası arası kaç saat? İşte detaylar…

İstanbul Avşa Adası Kaç Saat?

İstanbul’dan Balıkesir Avşa Adası’na gitmek isteyen kişiler için feribot ve araba gibi alternatif araç seçenekleri bulunuyor. Feribot seferleri, İstanbul Bostancı ve Yenikapı’dan İDO tarafından sağlanmaktadır.

İstanbul Avşa Adası kaç saat sorusunun yanıtı farklı alternatiflere göre aşağıdaki gibidir:

  • İstanbul Bostancı ve Avşa Adası arasında düzenlenen feribot seferleri yaklaşık olarak 4 saat 5 dakikada tamamlanmaktadır.
  • İstanbul Yenikapı ve Avşa Adası arasında düzenlenen feribot seferleri de yaklaşık olarak 4 saat 5 dakikada tamamlanır.
  • İstanbul’dan hareketle Balıkesir Avşa Adası’na arabayla ulaşım sağladığınızda bu yolculuk yaklaşık olarak 3,5 saatte tamamlanabilmektedir.

Şimdi İstanbul Avşa Adası kaç saat sorusunu detaylı olarak yanıtlayalım. İşte ayrıntılar…

1- İstanbul Avşa Adası Feribotla Kaç Saat?

İstanbul Avşa Adası kaç saat sürüyor sorusunun en kısa yanıtı, feribot ile ulaşım seçeneğindedir. İstanbul Bostancı ve Yenikapı noktalarından hareket eden İDO feribot seferleriyle adaya ulaşım sağlanabilmektedir. Her iki sefer için de varış süresi aynıdır.

İstanbul Avşa Adası feribotla kaç saat? İşte yanıtı:

  • Bostancı – Avşa Adası: 4 saat 5 dakika
  • Yenikapı – Avşa Adası: 4 saat 5 dakika

İstanbul’dan Avşa Adası’na gitmek için karayolunu da tercih edebilirsiniz. Bu noktada İstanbul Avşa Adası kaç km sorusunun yanıtı, doğrudan süreleri belirlemiş olacaktır. İşte tüm detaylar…

2- Avşa İstanbul Arası Arabayla Kaç Saat?

İstanbul ve Avşa Adası arasında karayolu ile ulaşım sağlamak için sırasıyla Gebze, Yalova, Gemlik, Bursa, Balıkesir güzergahını takip etmeniz gerekir. Bu yolculuk için öngörülen süreler, doğrudan mesafe ile alakalı olduğundan dolayı hem süre hem de mesafe bilgisini birlikte vereceğiz.

İstanbul Avşa Adası kaç saat sorusunun yanıtı, arabayla ulaşım sağlayacak kişiler için aşağıdaki gibidir:

  • İstanbul’dan hareket ederek Avşa Adası’na arabayla yapılacak yolculuklar yaklaşık olarak 3,5 saatte tamamlanmaktadır.
  • İstanbul Avşa Adası kaç kilometre sorusunun yanıtı ise karayolu ulaşımı için yaklaşık olarak 310 km’dir.

Şimdi Avşa Adası İstanbul kaç saat sorusu haricinde mesafe ve yol tarifi bilgilerini paylaşalım.

İstanbul - Avşa Adası Kaç Km?

İstanbul’dan Balıkesir Avşa Adası’na ulaşım sağlamak için denizyolu ya da karayolunu tercih edebilirsiniz. Her iki ulaşım şekli için de mesafeler değişiklik göstermektedir. İstanbul Avşa Adası arası kaç km? İşte yanıtı:

  • İstanbul’dan Avşa Adası’na feribot ile ulaşım sağlıyorsanız yol mesafesi yaklaşık olarak 136 km’dir.
  • İstanbul ile Balıkesir Avşa Adası arasında karayolunu tercih ederseniz yol mesafesi yaklaşık olarak 310 km’ye çıkacaktır.

İstanbul Avşa Adası kaç saat sürüyor sorusunu detaylı olarak yanıtladık. Ayrıca karayolunu tercih edecek kişiler için de mesafe ve yolculuk süresi bilgilerini paylaştık. Konuyla alakalı olan diğer başlıkları da kısaca sizler için özetleyeceğiz.

İstanbul'dan Avşa Adası'na Nasıl Gidilir? Yol Tarifi…

Marmara Bölgesi’nin en önemli adalarından birisi olan Avşa, özellikle tatil sezonunda ziyaretçi akınına uğruyor. Balıkesir’in Marmara ilçesine bağlı olan Avşa Adası’na ulaşım için farklı güzergahlar ve ulaşım araçları tercih edilebilmektedir. İstanbul’dan Avşa Adası’na nasıl gidilir? Merak ediyorsanız, yol tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

İstanbul ve Avşa Adası arasındaki feribot yolculukları için Bostancı ve Yenikapı iskelelerinden deniz otobüsü seferleri düzenleniyor. İDO’nun belirlemiş olduğu sefer saatlerine göre bu noktalardan hareketle Balıkesir Avşa Adası’na ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

İstanbul’dan Avşa Adası’na karayolu ile ulaşım sağlayacak kişiler, sırasıyla Gebze, Yalova, Gemlik, Bursa, Balıkesir güzergahını takip edebilir, Marmara ilçesine ulaşım sağlayabilirler. Bu noktada karayolu ulaşımında farklı güzergahlar söz konusu olabilecektir.

İDO İstanbul Avşa Adası Feribot Saatleri

İstanbul Avşa Adası kaç saat sorusunun yanıtlarından birisi olan feribot seferleri, İDO tarafından düzenlenmektedir. İDO, her iki nokta arasında düzenlenen seferleri, özellikle yaz döneminde arttırabilmektedir. Bu nedenle sefer saat bilgilerini İDO’nun web sitesinden kontrol etmenizde yarar bulunuyor.

İDO İstanbul Avşa Adası feribot saatleri şu şekildedir:

Yenikapı / Bostancı – Avşa Adası

Avşa Adası – İstanbul (Bostancı)

Pazartesi - 08:30

Pazartesi – 16:00

Salı – 08:30

Salı – 16:00

Çarşamba – 08:30

Çarşamba – 16:00

Perşembe – 08:30

Perşembe – 16:00

Cuma – 08:30 / 18:30

Cuma – 16:00

Cumartesi – 09:00

Cumartesi – 16:00

Sefer Bulunmamaktadır

Pazar – 16:00

NOT: İstanbul Avşa Adası arasında düzenlenen sefer sayısı ve saatleri, tatil sezonlarında değişebilmektedir. Ayrıca yoğunluğa göre ek seferler de düzenlenebilmektedir. Bu nedenle saatleri güncel olarak kontrol etmenizde fayda bulunmaktadır.

İstanbul Avşa İDO Fiyatları (Feribot Bilet Ücretleri)

İstanbul Avşa Adası kaç saat sorusunda son olarak bilet fiyatlarını inceleyelim. İDO’nun belirlemiş olduğu fiyat tarifesi, öğrenciler ve 65 yaş üstü kişiler için indirimli olarak uygulanmaktadır. Ayrıca promo ve ekonomi sınıfı gibi ayrı bilet türleri de bulunmaktadır.

İstanbul Avşa İDO fiyatları 2024 yılı için aşağıdaki gibidir:

  • İstanbul – Avşa Adası arasında düzenlenen feribot seferlerinde bilet ücretleri 743 TL – 833 TL arasında değişmektedir.
  • Öğrenciler ve 65 yaş üstü kişiler için bu ücretler indirimli olarak uygulanmaktadır. Güncel indirimli bilet fiyatları 686 TL civarındadır.

Sıkça Sorulan Sorular

İstanbul Avşa Adası kaç saat sürüyor sorusuyla alakalı sıkça sorulan sorular şu şekildedir:

1- İstanbul Avşa Adası arabayla kaç saat?

İstanbul ile Avşa Adası arasında araba ile yapacağınız yolculuklar yaklaşık olarak 3,5 saat sürmektedir.

2- Avşa Adası nerede?

Avşa Adası, Balıkesir’in Marmara ilçesi sınırları içerisinde yer alan, Marmara Denizi’nde bulunan bir adadır