İstanbul Valiliği, orman yangınlarını önlemek amacıyla 24 Haziran-15 Ekim arasında ormanlara girişin yasaklandığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, sıcaklık artışları, insan ve araç hareketliliği ile hatalı davranışlar nedeniyle orman yangınlarının riskinin arttığı belirtildi. Bu nedenle, Orman Kanunu ve İl İdaresi Kanunu uyarınca ormanlara giriş yasağı getirildi.

Piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve eko turizm alanlarında piknik yapmak, spor, yürüyüş gibi faaliyetler serbest olacak. Ancak, bu alanlar dışında ormanlarda mangal yapmak, tüp kullanmak, nargile içmek ve her türlü ateş yakmak yasaklandı.

Ayrıca, orman ve çevresindeki köylerde anız, bağ, bahçe, zeytinlik ve tarla temizliği amacıyla bitki örtüsünü yakmak yasaklandı. Sanayi tesisleri ve enerji nakil hatları bakımlarını yaparak yangın riskine karşı önlem alacak.

Ormanda yaşayan sokak hayvanlarını beslemek isteyenler, ilgili birimlerden izin alarak besleme yapabilecekler, ancak piknik yapma ve ateş yakma yasaklarına uymak zorundalar.

Denetim ekipleri, ormanları etkin bir şekilde gözetleyecek ve yasağa uymayanlara idari ve adli işlem yapılacak. Bu karar, İstanbul'daki tüm ormanlık alanlarda geçerli olacak.