Siyaset ve yazar Selim Akmen, İYİ Parti'nin ittifak görüşmelerinde CHP'ye Kürtler ile ilişkisini kesmesi için baskı kurduğunu dile getirdi. Akmen, CHP'nin Kürtlerle olan ilişkisinin yalnızca bir oy ilişkisi olmadığını vurguladı. Partinin kapsayıcı bir demokrasi için yıllardan beri çalıştığını belirten Akmen, "İYİ Parti 2019'da İstanbul'daki Kürt oylarının farkında değil miydi? Şimdi ne değişti?" ifadelerini kullandı.

"İYİ PARTİ SEÇİMDEN SONRA DAĞILACAK"

CHP'den İYİ Parti'ye blok halinde bir seçmen kayışının olamayacağını ifade eden Akmen, "İYİ Parti seçimden sonra dağılacak. Akşener, 'devlete son görevimi yerine getirdim' demişti. Şimdi de AKP'den ve MHP'den kopan kitlelerin muhalefete geçmemesi için görev aldı" yorumunda bulundu.

"İZMİR, İSTANBUL VE ANKARA'DA MUHALEFET ÖNDE"


Saraçhane'de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Meral Akşener'in kucaklaştığı anları hatırlatan Akmen, İYİ Parti'nin nasıl seçimlerde İmamoğlu'na karşı siyaset yapabileceği sorusunu da yönelti.

Gökhan Biçici de son genel seçimde yüzde 48'lik muhalefet blokunda İzmir, İstanbul ve Ankara'da muhalif seçmenin önde olduğunu hatırlattı. Biçici, İYİ Parti'nin İstanbul'da aday çıkarmasının bir fark yaratamayacağını vurguladı.

"HER ŞEYİ DEDİLER 'HIRSIZ' DİYEMEDİLER"

Akmen, CHP'li büyükşehir belediye başkanlarına iktidarın her eleştiriyi yaptığını ama 'hırsız' eleştirisi yapamadığını da hatırlattı.

İYİ Parti'nin yerel seçimde Zafer Partisi ile olası ittifakında Ümit Özdağ'ın baskın geleceğini dile getirdi. Akmen, "Seçmen, İYİ Parti'ye sözünden döner der fakat Zafer Partisi'ne demez. Akşener'in peşinden kimse gitmez ama Özdağ'ın gider. Meral Akşener, İYİ Parti'nin mezar taşını yazmaya başladı. Ümit Özdağ, İYİ Parti'yi yutar" görüşünü dile getirdi.