İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ailesinin hesaplarının gayri resmi şekilde inceletildiğini öne sürmesi sonrası iddiaların odağındaki isimlerden Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın İYİ Parti'den ihracına karar verildi.

İhraç kararının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) açıklama yapan Dikbayır, şunları söyledi:

"Süreç buraya gelinceye kadar başka iddialar da atılmıştı. Benim başkanın banka hesaplarını incelettiğim gibi iddialar vardı. Bunların hepsi boşa çıktı. Sorma sırası bende. Hani ben banka hesaplarını inceletmiştim, neden beni bundan ihraca sevk etmediniz. Hani ben belediyelerle anlaşmıştım, beni disipline sevk etmediniz?  Bu taciz iddiasında bulunan vatandaşı ve şahitlik yapan 2 kişiyi daha şikayet edip sonuna kadar gideceğim. Kendisine hem Adalet Bakanlığına Ankara barosuna ayrı şikayet edeceğim"

"Aslında beni ihraç etmediler, partiden adalet, inanç ve cesareti ihraç ettiler. Bugün geldiğimiz durum budur. Çok konuşacağım bir şey yok. Taciz suçlaması için Savcılığa dilekçe vereceğim. Beni neden uydurma iddialardan disipline sevk ettiniz, neden? Ben gördüm ki, bu vatandaşlar kulaklarının üstüne yatacaklar. Ben bir dilekçe verdim. Devlet yoluyla araştırılması ve kamuoyuna açıklanması için. Taciz iddiası için de şikayet dilekçesi verdim. Bu iddiayı dile getirenlerden biri de partide avukattır.