SİYASET

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AKP ve CHP arasında arbede yaşandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde AKP'li Meclis Üyesi Abdulhakim Evin'in "gezi vandallığı" ifadesi nedeniyle AKP ve CHP üyeleri arasında arbede yaşandı.

Abone Ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında arbede yaşandı. Eylül ayı olağan meclis toplantısının üçüncü birleşimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay idaresinde yapılırken, AKP'li üyenin sözleri tartışmaya yol açtı.

AKP'li Meclis Üyesi Abdulhakim Evin meclis toplantısında, "Ülkemizde bazı talihsizlikler yaşadık. 2011'deki hükümetimizin stratejik planlarına ilişkin sebep sonuç ilişkisi ile bakarsak, 7 Şubat MİT krizi ve 2013'te 'gezi vandallığı' yaşadık ki ekonomimize zararı 1,4 milyar dolar" diye konuştu.

"Gezi Vandallığı" İfadesi Tartışmaya Yol Açtı

"Gezi vandallığı" sözünün ardından CHP'li üyeler, ayağa kalkarak karşılık verdi. Tartışma büyürken Tugay, oturuma 5 dakika ara verdi.

Daha sonra Tugay şunları söyledi:

"Bizler halkın oyları ile seçilmiş ve onları temsil eden insanlarız. Kullandığınız kelimelere dikkat edin. Çünkü 5 sene yüz yüze bakacak insanlarız. 5 sene boyunca kentimiz ve şehrimiz ile ilgili karar verecek olan insanlarız. Bir hoşgörüye ihtiyacımız var. İnsanların hassasiyetleri vardır, belli konularda tepki gösterir."

"Eleştirilere Tahammül Edemezsek..."

AKP Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız şunları söyledi:

"Grup Başkan Vekili olarak eleştirilerimizi ifade ettik. Genç bir arkadaşımız haklı olarak ve haddini aşmayarak, siyaset dilini sertleştirmeyerek konuştu. Ayırmak için müdahale ettiğimiz CHP'li üzerimize yürüdü. 2 dakika genç bir kardeşimizin eleştirilerine tahammül edemezsek, bu kentin sorunlarını nasıl tartışacağız? Bugün kentin en önemli belgesini tartışıyoruz. Bu belge, başkanın seçim döneminde vaat ettiklerinin mevzuata girmesidir. Bütçenin faaliyetleri ve gelecek 4 yıl boyunca bu planın faaliyetlerini görüşeceğiz. Kanuna işlenmiş stratejik planını görüşüyoruz."

AKP ve MHP grup üyeleri, meclisi terk etti

Gündem dışı konuşmalar bölümünde CHP'li Meclis Üyesi Hacer Taş Gültepe, CHP Genel Merkezi'nin yeni eğitim-öğretim yılı için yaptığı basın açıklamasını okudu.

AKP ve MHP grubu ise açıklamayı daha önce dinlediklerini ve dinlemek istemediklerini söylerken, Gültepe'nin okumayı sürdürmesi tekrar tartışma yarattı.

Başkan Tugay, herkesin süreye uyarak gündem dışında konuşabileceğini söyledi.

AKP ve MHP grup üyeleri, meclisi terk etti.

"Kendi Özeleştirimizi de Yapalım"

Tugay arbede ve meclis üyelerinin toplantıyı terk etmeleri sonrası şunları söyledi:

"Meclis üyelerimizden ricam; önümüzdeki dönemde eleştiri anlamında ne söylenirse söylensin can kulağıyla dinlemeliyiz. Öfkelenmek, bugünkü tablonun oluşmasına katkıda bulunmaktır. Arkadaşımız gerçekten provokatif bir konuşma yaptı. Halbuki bugün çok önemli bir gündemimiz vardı, stratejik plan.

Burada ne söylendiğini incelemeniz lazım. Türkiye'nin en nitelikli stratejik planı olabilir. O kadar özel bir plan. Böylesine önemli bir gündemde daha içerikli bir konuşmaya ihtiyacımız vardı. Tribünlere değil de mecliste konuşmaya ihtiyacımız vardı.

Büyükşehir, başkanından tüm yönetimine kadar ayakları yere basan insanlardan oluşuyor. Çok nitelikli, çok özel meclis üyeleri görüyorum. AK Parti ve MHP grubunda da çok değerli arkadaşlarımız var ve gerçekten çalışıyorlar. İnsanlarımızın, şehrin sorunlarını çözme kararlılığından vazgeçmeyelim. Eleştirecek çok şey var, kendi öz eleştirimizi de yaparız."