İzmir’in Menderes, Selçuk, Urla ve Çeşme ilçelerinde orman yangını çıktı. Yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor. 

Menderes ilçesi ormanlık alanda çıkan yangına  5 uçak ve 13 helikopter olmak üzere toplam 18 hava aracıyla havadan ve karadan müdahale ediliyor.  Evlerin olduğu bölgede sirenler çalınarak, yurttaşların alandan ayrılması istenildi. 

Alevlerin yaklaştığı kırsal Çamönü Mahallesi'nde, bazı evlerde yaşayan yurttaşlar tedbir amacıyla  tahliye edildi.  Alevler Çamönü Mahallesi'nde bir eve sıçradı. Büyük hasar gören evde yangın söndürüldü. 

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada,  öğlen saatlerinde başlayan yangının etkili olduğunu, müdahalenin sürdüğünü belirterek,  en kısa sürede söndürülmesi temennisinde bulundu. 

OTOBAN TRAFİĞE KAPATILDI

Çeşme Germiyan Mahallesi’ndeki kırsal alanda çıkan yangına 2 uçak ve 1 helikopter olmak üzere havadan ve karadan müdahale sürüyor. 

Öte yandan, Urla ilçesine bağlı Kuşçular Mahallesi’ndeki yol kenarında da yangın çıktı. Otluk alandaki yangın nedeniyle, İzmir-Çeşme otobanı trafiğe kapatıldı. Yangına müdahale sürerken, uzun araç kuyrukları oluştu. 

Çeşme Belediye Başkanı Lal Deniz de yangının etkili olduğunu belirterek, müdahale etmek için su tankeri olan yurttaşlardan destek istedi.

Selçuk-Kuşadası kara yolu kenarındaki ormanlık alanda da henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.  İhbar üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Yangına müdahale sürüyor.