Lopez, iki yıl süren evliliğin ardından Nisan ayında yollarını ayırdığı Affleck ile yaşadıklarını, Interview dergisinin 55. yılına özel verdiği röportajda samimi bir şekilde paylaştı.

55 yaşındaki yıldız, röportajda ilişkisi boyunca aldığı derslere değinirken, bu yazın kendisi için bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Lopez, "Sağlıklı olmalısınız, tamamlanmış olmalısınız ki hayatınıza daha bütün bir şey katabilesiniz. Tek başıma iyi olabilmeyi öğrenmem gerekti" dedi. Bu süreçte yalnız kalma ihtiyacı hissettiğini belirten Lopez, "Bu yaz dedim ki, tek başıma olmalıyım. Bunu yapabileceğimi kendime kanıtlamak istiyorum'" ifadelerini kullandı.

Jennifer Lopez, ayrılığın kendisi üzerinde büyük bir duygusal etkisi olduğunu gizlemedi. "Bu çok zor" diyerek yaşadıklarını açıkça dile getirdi. Ayrılık sonrası hislerini "yalnız, korkutucu ve çaresiz" olarak tanımlayan Lopez, bu duyguların kendisini güçlendirdiğini belirtti. "Bir ilişki beni tanımlamaz, mutluluğu başka insanlarda arayamam. Kendi mutluluğumu kendim bulmalıyım" diyen Lopez, yıllardır mutluluğu başkalarında aradığını fark ettiğini söyledi.

Lopez, kendini keşfetmenin ve ders almanın ömür boyu süren bir süreç olduğunu vurguladı. "Hayatta bir varış noktası yok, sadece daha iyiye gitmek var. Büyümek ya da ölmek, ben ölmek istemiyorum," diyen ünlü yıldız, hayatın kendisine sürekli yeni sınavlar sunduğunu ve her seferinde kendini daha derinden anladığını ifade etti.

Ayrılığın ardından yaşadığı süreci analiz eden Lopez, hatalarını kabul ederek kendi payını görmeye çalıştığını söyledi. "Bu yaz kendime, 'Bunu bir daha nasıl yaşamak istemiyorum?' diye sordum. Küçük küçük inceleyip, 'Tamam, burada hata yaptım, bunu göremedim' dedim." açıklamalarında bulundu.

İlişkilerdeki sınırlar ve kişisel kusurlar hakkında da konuşan Lopez, "Gerçek aşk, sizi iyileştiren ve büyümenize yardımcı olan bir şeydir" dedi. Ancak bu deneyimlerden sonra yeni bir ilişki arayışında olmadığını da açıkça belirtti. "Yeni bir standart belirlemedim çünkü kimseyi aramıyorum" diye ekledi.

Son olarak Lopez, yaklaşık 30 yıldır hayatındaki bu dersleri almaya çalıştığını ve nihayet yalnız olmanın da mutlu olmanın bir yolu olduğunu öğrendiğini söyledi. "Bir ilişkide olmak mutlu olmanın tek yolu değil. Tek başına da bütün olabilirsiniz" diyen Lopez, hayatında yaşadığı en zor dönemlerden birini geçirdiğini, ancak bu sürecin kendisi için aynı zamanda en öğretici zaman olduğunu belirtti.

Ben Affleck’in yeni filmi Unstoppableda rol aldığını belirten Lopez, filmde oynamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. "Film, ilham verici bir hikaye ve özellikle Latin topluluğu için çok anlamlı. Bir bacağı olmayan güreşçi Anthony Robles’in hikayesini anlatıyor ve ben annesini canlandırıyorum" diyen Lopez, filmi Toronto Film Festivali’nde izlediğini ve izleyicilerin duygusal tepkilerinden etkilendiğini ifade etti.