Joe Biden’ın Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerinden çekilmesi ile gözler yeni aday Kamala Harris’e dönmüştür. Cumhuriyetçi Trump’a karşı başkanlık mücadelesi verecek olan Demokrat Kamala Harris nereli sorusu kendisi hakkında en çok merak edilen konulardan biri olmuştur.

Gelin Demokratların yeni adayı Kamala Harris’e yakından bakalım...

Kamala Harris 2

Kamala Harris Nereli?

Şu anki ABD başkanı ve başkanlık seçimlerinde Trump’ın rakibi olan Joe Biden gerek yaşı gerekse Trump’a verilen desteğin artması sebebiyle başkanlık seçimlerinden çekildiğini duyurmuştur. Biden’ın aday olarak tavsiye ettiği Kamala Harris’in adaylığını ilan etmesiyle de gözler yeni adaya çevrilmiştir. ABD’nin yeni başkan adayı Kamala Harris hakkında merak edilen birçok konu vardır. Bunlardan bir tanesi de Kamala Harris nereli sorusudur.

Joe Biden’ın başkan yardımcılığını yapan Kamala Harris’in doğum yeri Oakland, Kaliforniya’dır. Fakat annesi Hindistan, babası ise Jamaikalıdır.  

Kamala Harris Kimdir?

20 Ekim 1964 tarihinde doğan Kamala Harris Kaliforniya’da dünyaya gelmiştir. Annesi Hint asıllı bir bilim insanı olan Shyamala Gopalan, babası Jamaika asıllı bir ekonomi profesörü olan Donald J. Harris’tir.

Çocukluk döneminde farklı farklı eyaletlere giden Kamala Harris en son Kanada’da Westmount Lisesi’nden mezun olmuştur. Lise hayatında fiziksel tacize uğramış olan okul arkadaşları sebebiyle Kamala Harris’te kadın ve çocukların hakkını savunmak için savcı olma fikri doğduğu söylenmektedir.

Kamala Harris 1989 yılında Kaliforniya Üniversitesi Hastings Hukuk Fakültesi’nde hukuk doktoru belgesi ile mezun olmuştur. Bu belge akademide doktora düzeyinde bir diploma özelliği taşımaktadır.

Üniversite eğitiminden sonra avukat olan Kamala Harris 1990'da Alameda bölge savcısının ofisinde, 1998 yılında ise San Francisco’daki bölge savcılığının ofisinde çalışmıştır. 2003 yılında San Francisco bölge savıcısı olan Kamala Harris ardından 2011 yılında Kaliforniya’ya gitmiş burada da 2017 yılında Kaliforniya Senatörü olmuştur.

2020 yılında önce tek başına başkan adayı olmak istese de yeteri desteği görmemiştir. Bunun arından Joe Biden’ın kendisini eş başkan seçmesi ile Biden-Harris ikilisi ve Trump-Pence ikilisi seçimlerde karşı karşıya gelmiştir. Biden-Harris ikilisi bu seçimleri kazanmıştır. Amerikan başkanı olan Biden yardımcısı olarak da Harris’i atamıştır.

2024 yılına gelindiğinde tekrar seçime giden ABD’de Joe Biden hem yaşından ötürü hem de rakibi Trump’ın suikast girişiminden kurtulması ile destekçisinin artması sebebiyle adaylıktan çekildiğini açıklamıştır. Kendisi yerine başkan adayı olarak Kamala Harris’i göstermiştir. Dün başkan adaylığı için gerekli delege sayısını toplayan Kamala Harris Trump karşısında başkanlığa adaylığını koymuştur. Amerika tarihinde başkan yardımcılığı yapmış ilk Afro-Amerikalı ve ilk kadın unvanını taşıyan Kamala Harris adaylığı sebebiyle araştırılan bir isim olmuştur. Kendisi hakkında Kamala Harris nereli gibi sorular sorulmaktadır.

Kamala Harris 4

Kamala Harris Kaç Yaşında?

1964 yılında doğan Kamala Harris 2024 yılı itibarıyla 60 yaşındadır.

Kamala Harris Kökeni Ne?

Kaliforniya’da doğan Kamala Harris’in kökeni anne tarafından Hindistan’a baba tarafından Jamaika’ya dayanmaktadır.

Kamala Harris Dini Nedir?

Çok dinli bir ailede büyüyen Kamala Harris’in annesi Hindu babası ise bir Hristiyan'dır. Kendisi de Hristiyan olmayı tercih etmiştir. Protestan mezhebine mensuptur.

Kamala Harris Kimin Eşi?

Kamala Harris 1964 yılında doğan Doug Emhoff ile evlidir. Kamala Harris gibi avukat olan Doug Emhoff Yahudi asıllı bir avukattır.

Kamala Harris 3

Kamala Harris Hangi Partiden?

Amerika Birleşik Devletleri’nde 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri için adaylar mitinglere başlamıştır. Bu mitinglerin birinde suikast girişimden kurtulan Cumhuriyetçi Partinin adayı Donald Trump ile Demokrat Parti mensubu Joe Biden ilk etapta yarışmışlardır. Ancak geçtiğimiz gün Joe Biden’ın adaylıktan çekildiğini açıklaması üzerine kendisi yerine çıkacak aday merak konusu olmuştur.

Kamala Harris’in aday olması gözler yeni adayın üstüne çevrilmiştir. Kamala Harris nereli sorusu dışında kendisi hakkında en çok merak edilen konu hangi partiye mensup olduğudur.

Kamala Harris Demokrat Parti’ye üyedir ve Joe Biden yerine geçen Demokrat Parti adayıdır.

NOT: Amerika Birleşik Devletleri iki partili bir demokrasidir. Ülkede Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Parti isminde iki büyük parti vardır. Cumhuriyetçi Parti muhafazakâr ve merkez sağ bir partiyken Demokrat Parti ise liberal bir partidir.