Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 2 dönemin ardından yeniden aday gösterilmeyen Soner Çetin'in kendisini hedef alan sözlerine açıklama geldi. Karalar, Çetin'in eleştirilerine, "10 senedir birlikte çalışıyoruz. Görmemiş mi? Yani şimdi başka partiye geçince yeni mi aklına gelmiş" dedi. 

2 Dönem CHP'den Çukurova Belediye Başkanı seçilen ve yeniden aday gösterilmeyince istifa ederek partisini ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ı ağır bir dille eleştiren Soner Çetin'e, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan cevap geldi.

TGRT'den Cem Küçük'ün sunduğu yayına telefonla bağlanan Zeydan Karalar, Küçük'ün Çetin'in eleştirilerini sorması üzerine, "Vallahi Cem bey şimdi ben buna ne cevap vereyim. 10 senedir kendisiyle birlikte çalışıyoruz, görmemiş mi? Yani şimdi başka partiye geçince yeni mi aklına gelmiş" ifadelerini kullandı.

Belediyeyi hizmet yapamayacak derecede borçla devraldığını, 4 lira borç ve 1 lira gelir varken, 2024'te, 1 Lira borca karşında 4 lira gelir elde eden bir mali duruma dönüştürmeyi hedeflediklerini anlatan Karalar, "2 Yıl pandemi ile mücadele ettik. Deprem yaşadık. Bizim aldığımız ekonomik tablo da çok hoş değildi. 4 lira borcumuz 1 lira gelirimiz vardı. 3 alt geçit yapan tek belediye başkanıyım. Birini 100 günde birini 86 günde yaptım. 321 iş makinesi aldım bakın. Ben fiyatların artacağını çok iyi biliyordum. Araç kirasına yakalaşık 100 milyon TL verirdi. Ben 65 milyon TL araç kirasından kurtardım belediyeyi. Bizim vergi gelirlerinden çok ciddi kaybımız vardı. Adana biliyorsunuz sanayi kenti. Çok ciddi ithalat var. Adana'da gümrük olmadığı için başka illerden yapılıyordu ve KDV'yi oraya yatırıyordu iş adamları. Ben bunun farkına vardım. Adana belediyesi yeni kurulmadı. Adana belediyesinde belediye başkanları da vardı. Kimse bunun farkına varmadı. Ben KDV'yi Adana'da yatırtarak, bunu başararak, teker teker görüşerek; her ay 80 milyon TL belediyenin gelirini artırdım. Bu beceriksizlikse beceriksizlik, ne diyeyim" diye konuştu.

ONA HALK KARAR VERECEK, BİZİM HİÇ KUŞKUMUZ YOK

Adaylık tartışmalarının aleyhinize mi döndğpğne yönelik soruya da cevao veren Karalar, "Benim aleyhime dönen bir şey yok. Hepimiz göreceğiz 31 Mart 2024'te ciddi bir farkla yine Zeydan Karalar büyükşehir belediye başkanı. Buna ne Soner Çetin  karar verir, ne başka bir belediye başkanı karar verir. Buna karar verecek olan halktır. Ben 10 yıldır belediye başkanıyım, beni Adanalı iyi tanır" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Çukurova Belediye Başkanı Sonet Çetin, partisi tarafından yeniden aday gösteirlmeyince istifa ederek İYİ Parti'den aday olmuştu. Kurultay'da Özgür Özel'e destek vermediği için aday gösterilmediğini idda eden Çetin, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ağır bir dille eleştirmişti. Çetin Karalar'ı beceriksizlikle suçlamış ve Özgür Özel'i de tarihin en kısa genel başkanı olacağını iddia etmişti.

CHP'nin aday göstermediği Soner Çetin İHA'ya röportaj verdi: CHP sandığa gömülecek CHP'nin aday göstermediği Soner Çetin İHA'ya röportaj verdi: CHP sandığa gömülecek