2019 yılında cezaevinden tahliye olduktan sonra aile içinde katliam yapan Şinasi Gürkan'a ağır cezalar verildi. Gürkan, iki oğlunu, kardeşini ve bacanağının oğlunu öldürdü, bacanağını ise ağır yaraladı. Cinayetlerden dolayı 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Gürkan, bacanağını yaraladığı ve ruhsatsız silah taşıdığı gerekçeleriyle de ayrıca toplam 17 yıl haps cezası aldı.

Şinasi Gürkan'ın cezaevindeyken eşi Nadime'nin, çocuklarıyla birlikte başka biriyle yaşadığını öğrenmesi, aile üyelerinin bu durumu teşvik ettiğini düşünmesi, aile ve akrabalarına husumet beslemesine yol açtı. Gürkan'ın tahliyesinden sonra, 2 oğlu ve kardeşi Mühendis Gürkan ile bacanağı Erdal Tiz arasında yaşanan anlaşmazlıklar da durumu kötüleştirdi.

Şinasi Gürkan, bu anlaşmazlıkların etkisiyle, oğullarını, kardeşini ve bacanağını öldürme kararı aldı. İlk olarak iki oğlunu, ardından kardeşini ve son olarak da bacanağı Alihan Tiz ve onun oğlu Erdal Tiz'i öldürdü.

Gürkan'ın üzerinde bulunan ruhsatsız bir tabancayla bu cinayetleri işlediği ve ardından yakalandığı belirtildi. Adli Tıp Kurumu raporuna göre, Gürkan'ın cezai sorumluluğu tam olarak olduğu tespit edildi.

"YAPTIĞIMI KABUL EDİYORUM"

Mütalaaya karşı söz hakkı verilen Şinasi Gürkan, "Yaptığımı kabul ediyorum" diyerek şu ifadeleri kullandı:

Benim yaşadıklarım benim, gördüğüm ihanetler beni bu noktaya getirmiştir. Daha önce yapmadığım bir suçtan bana 16 yıl ceza verildi. 16 yıl sonra cezaevinden çıktıktan sonra 15 ay dışarıda kaldım. Birçok ihanet gördüm. Tekrar cezaevine girdim. Ben ilk günden beri yaptığımı kabul ediyorum. Ben hak adalet hukuk neyse, hepsine razıyım. Ben cezaevinden çıktığımda ailem dağılmıştı. Ben çocuklarıma cezaevinden çıktıktan sonra sahip çıkmaya çalıştım ama bir sürü hırsızlıktan gasptan dosyaları vardı. Ben evlatlarım cezaevinde yatmasınlar diye büyük mücadeleler verdim. Mahkemenin takdirine bırakıyorum. Cezamın inmesi için değil durumu bilmeniz için anlatıyorum.

4 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Mahkeme, Şinasi Gürkan'a iki oğlunu öldürme suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, kardeşini öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve Erdal Tiz'i öldürme suçundan da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ayrıca Alihan Tiz'i ağır yaraladığı olay için 13 ila 20 yıl arasında değişen bir hapis cezası aldı. Ayrıca ruhsatsız silah taşıma suçundan da 1 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme kararının ardından Şinasi Gürkan, mahkemeye "Yazıklar olsun" şeklinde tepki gösterdi.