Sakarya'nın Hendek ilçesindeki makarna fabrikasında meydana gelen patlamada 6'sı ağır 28 kişi yaralandı. Olay sonrası Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)'ndan gelen açıklamada, yaşananın kaza değil, denetimsizliği dayalı bir "iş cinayeti" olduğu vurgulandı.

KESK tarafından X'te yapılan paylaşımda; İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG)'nin açıkladığı rapora göre, bir ayda 179 işçinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Sendikanın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Sakarya'nın Hendek ilçesinde Oba Makarna fabrikasındaki patlamada dördünün durumu ağır olmak üzere 21 işçi yaralandı. Sadece geçen ay İSİG Meclisi‘nin raporuna göre 179 kişi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti.

"Kaza Değil, 'Sıradanlaşan' İş Cinayetleri"

Bu yaşananlar sıradan birer kaza değil aksine denetimsizlik, işçi sağlığını hiçe sayan politikalar, kar hırsı ve cezasızlık politikaları yüzünden artık ‘sıradanlaşan’ iş cinayetleri. KESK olarak gerekli önlemleri almayanların bir an önce tespit edilip yargılanması gerektiğini vurguluyor, yaralılara acil şifalar ailelerine sabır diliyoruz."

Ne Olmuştu?

Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren makarna fabrikasındaki yem silolarının bulunduğu alanda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yangın çıktı.

Patlamada yaralanan 6'sı ağır 28 kişi, sağlık ekiplerince Hendek ve Akyazı ilçeleri ile Düzce ve Kocaeli'deki hastanelere kaldırıldı.

Soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, konu hakkında soruşturma başlatıldı.