Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu ziyaret etti.

İYİ Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı yapılan görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu; “Sayın Genel Başkanı seçildikten sonra gelip kutlamak istiyordum. Bugüne nasip oldu. Sayın Genel Başkanla Türkiye'nin sorunlarını, dünyanın sorunlarını görüştük. Bölgemizin sorunlarını görüştük. Ekonomideki sıkıntılar, işsizlik, göç, sığınmacılar. Ortadoğu’daki karmaşık yapı, bunları kısa sohbetimizde dile getirdik. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Sayın Genel Başkana yürekten teşekkürlerimi ve başarı dileklerimi iletiyorum. Güzel ev sahipliği için de teşekkür ederim“ ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da yakın zamanda geçirdiği cerrahi operasyonun ardından Kılıçdaroğlu’nun geçmiş olsun dileklerini iletmek adına kendisini aradığını belirterek; “Ben de Türk siyasi hayatında önemli izler bırakan siyasi şahsiyetlerle görüşmekten çok memnun olacağımı ve kendisini ziyaret etmek arzusu taşıdığımı söyledim. Yine her zamanki zarafetiyle; ‘Siz yeni genel başkan seçildiniz. Dolayısıyla benim gelip sizi ziyaret etmem icap ediyor’ dedi ve bu sözünü yerine getirdi. Genel merkezimizde kendisini ağırlamaktan ziyadesiyle mutlu olduğumu ifade ediyorum. Arkadaşlarımızla birlikte kendisini misafir ettik” diye konuştu.

Hem Türkiye’nin hem bölgenin hem de dünyanın sorunlarını konuştuklarını, Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu meseleler üzerinde karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını dile getiren Dervişoğlu; “Türk siyasi hayatının karşı karşıya bulunduğu sorunlara ilişkin de bir değerlendirmemiz oldu. Ben şahsi görüşlerimi söylerken siyasetin artık kurumlar üzerinden değil, kişiselleştirerek şahıslar üzerinden sürdürüldüğünü ve siyasi partilerin özgün kurumsal kimliklerinin bir tarafa bırakılarak şahıslar üzerinden siyaset inşasının gerçekleştirilmesinin mahsurlarına işaret ettim. Düşüncelerime katıldığı kanaatini taşıyorum” dedi.

'DÜN DÜNDE KALDI CANCAĞIZIM, ARTIK YENİ ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM'

“Düne dair bir şey konuşmadık. Hep yarınları konuştuk” diyen Dervişoğlu, "Dün dünde kaldı cancağızım, artık yeni şeyler söylemek lazım’ düşüncesinden hareketle de, bir siyasi parti genel başkanının sorumluluğuyla ülkemize hizmet etme yolculuğunu sürdüreceğimizi ifade ettim”  diye ekledi. 

Dervişoğlu, “Bu ziyaretinin zamanlamasına bağlı olarak hem görüntü almaya hem de sorunlarınızı yöneltmeye geldiniz. Bunu biliyor ve saygı da gösteriyorum ama bizim görüşmemizin spekülasyona alet edilecek hiçbir tarafı yok. Ülkesi için siyaset yapan insanların da bazı dönemlerde spekülasyondan uzak durmak adına alması icap eden kararlar da bulunuyor. O kapsam içerisinde Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla birlikte açıklamamızı yapmayı ve siz kıymetli basın mensuplarından soru almamayı sürecin hassasiyeti itibariyle yerinde bulduk. Bunu da ben söylemiş oluyorum. Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na nazik ziyaretleri ve zarafetleri için tekrar teşekkür ediyorum” ifadeleriyle toplantıyı sonlandırdı.