SİYASET

Kılıçdaroğlu'ndan Kurtulmuş'a "Anayasa" tepkisi: Tartışmaya açmak bölücülüktür

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa'nın 3. maddesi hakkındaki sözlerinden dolayı Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "'Değiştirilmesi teklif dahi edilemez!' olan anayasanın maddesini tartışmaya açmak bölücülüktür. Sizin derdiniz anayasa falan değil" dedi.

Abone Ol

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Anayasa'nın 3. maddesi" hakında söylediği, "Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz. Bu metin, 'Milletin devleti ve ülkelisiyle bölünmez bütünlüğü' şeklinde ifade edilmelidir" sözleri dolayısıyla TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, X'ten yaptığı açıklamada; "Hiç kimse bu topraklardaki Atatürkçü, Kuvvâcı ve Sevr'i parçalayıp atan kuvveti hafife almasın! Hilafet sevdalısı küçük bir grubun saraydan aldığı destekle, meydanlarda yaptıkları çağrı bizi rahatsız etmektedir" dedi.

"Değişecek Tek Şey Saray ve Şürekası"

"Bu ülkede değişecek tek bir şey vardır o da: 'Saray ve şürekasıdır.' Değiştirmek mi istiyorsunuz? Hodri Meydan!" diyen Kılıçdaroğlu, "'Değiştirilmesi teklif dahi edilemez!' olan anayasanın maddesini tartışmaya açmak bölücülüktür. Sizin derdiniz anayasa falan değil. Derdiniz; 'Bölünmez bütünlüğümüzdür.' Derdiniz; 'Bayrağımız ve Bağımsızlığımızdır.' dedi.

Kurtulmuş Ne Söylemişti?

Gazi Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışında konuşan Numan Kurtulmuş, "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü" ifadesinin değişmesi gerektiğini savunup şunları söylemişti:

"Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz. Bu metin, 'Milletin devleti ve ülkelisiyle bölünmez bütünlüğü' şeklinde ifade edilmelidir. Bu seçkinci, devletçi anlayışın da yeni anayasada milletin gücü üzerine yükselen bir devlet anlayışıyla yeniden ele alınmasının önemli olduğunu düşünüyorum."