Şirketten yapılan açıklamada, analiz sonuçlarının kendilerine geç bildirildiği ve bu durumun sürecin izlenebilirliğini zorlaştırdığı ifade edildi. Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Ürünlerimizde asla domuz eti kullanılmamıştır. Olumsuz analiz sonuçları, normal prosedüre göre derhal ilgili şubeye bildirilmeliydi. Ancak sonuçlar geç iletilmiş ve izlenebilirlik sağlanamamıştır. Ayrıca analiz işlemleri sırasında birçok teknik hata yapılmıştır.”

Denetimlerde Olumsuz Sonuca Rastlanmadı

Açıklamada, Tarım İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü tarafından üretim tesislerinde yerinde yapılan denetimlerde hijyen ve uygunluk koşullarına tamamen uyulduğu belirtildi. Şirket, 280 şubesi ve 12 bin çalışanıyla bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve bu büyüklükte bir firmanın böyle bir riski göze almasının mantıklı olmadığını vurguladı.

"Bu İşin Sonuna Kadar Aydınlatılmasını İstiyoruz"

Köfteci Yusuf, yapılan analiz sonuçlarının gerçek dışı olduğunu düşündüklerini belirterek, şu açıklamayı yaptı: “Bu karanlık kumpası açığa çıkarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bakanlığa ait gizli evrakların basına sızdırılmasıyla birlikte müşterilerimiz, tedarikçilerimiz ve çalışanlarımızdan gelen yoğun talepler üzerine bu açıklamayı yapma gereği duyduk. Bu işin sonuna kadar gidilerek aydınlatılması için herkesin desteğini bekliyoruz.”