Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), belediye başkanlığı aday adayları arasındaki değerlendirmeleri tamamladıktan sonra, bugün (26 Kasım Pazar) temayül yoklaması düzenleyecek. Bu yoklama, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ile milletvekillerinden oluşan komisyonlar tarafından denetim altında gerçekleştirilecek. Yaklaşık 160 bin AKP üyesi, Türkiye genelinde oy kullanacak.

YERLİKAYA VE KURUM ÖNE ÇIKIYOR

Gazete Duvar'ın kulis haberine göre; İstanbul belediye başkanlığı için konuşulan isimler son günlerde iki kişiyle sınırlıyor gibi görünüyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile eski Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı, İstanbul Milletvekili Murat Kurum'un adaylık yarışında öne çıktığı belirtiliyor.

Yerlikaya taraftarları, İstanbul'u kazanmak için hata yapma lükslerinin olmadığını vurgulayarak, Yerlikaya'nın İstanbul'u iyi bildiğini, kamuoyu algısının güçlü olduğunu ve icraat odaklı bir kampanya için avantajlı bir isim olduğunu savunuyor.

Diğer taraftan, eski Bakan Murat Kurum'un aday olması gerektiğini savunanlar, Kurum'un Karadenizli, genç ve icradan gelmiş bir siyasetçi olmasının avantajlarını öne çıkarıyor. Ayrıca, Kurum'un İstanbul'da yaptığı çalışmaları vurgulayarak, "Bakana gidip, çalış denilmiş, bir hazırlık yapıldığı ortada" diyorlar.