Kuyu-8 operasyonu kapsamında gözaltına alınanlar arasında sosyal medya fenomeni Neslihan Güngen ile eşi İnanç Güngen de yer alıyordu. Bu kapsamda Güngen çifti de dahil şüpheli 17 kişi tutuklandı.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan mal varlığının değerlerini aklama", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında yakalanan 65 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden 43'ü sağlık kontrolünün ardından Küçükçekmece Adliyesi'ne gönderildi, diğer zanlılar ise savcılık talimatıyla salıverildi. Savcılığa çıkarılan 43 şüpheliden 17'si tutuklanma, 21'i haklarında adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi, 5 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Nöbetçi sulh ceza hakimliği, Güngen çiftinin de aralarında bulunduğu 17 şüphelinin tutuklanmasına, 21 zanlının ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

İfadeleri Ortaya Çıktı

Neslihan Güngen, eşi İnanç Güngen, vergi müfettişi ile bazı çalışanların ise ifadelerine ulaşıldı. Neslihan Güngen’in ifadesinde kendisini defalarca kez arayarak kayıt dışı görüşme talep eden vergi müfettişi ile ilgili, "Vergi müfettişleri ile vergi dairesinde görüşme yapıyor. Kayıt dışı görüşmedim kendisiyle" derken, polise verdiği ifadede hakkındaki bütün iddiaları reddetti. Ayrıca, "Bizim yaptığımız tüm iş ve işlemler şeffaftır. Devletin her kurumu gelip bizi denetleyebilir" dedi. 

Çalışanları Şeffafflığı Reddetti

Güngen’in gözaltına alınan çalışanları ise verdiği ifadelerde Güngen’i yalanladı. Çalışanların güzellik merkezlerinde kullandıkları ilaç ve kozmetik malzemelerin bir kısmının toplatılma kararı bulunduğunu, malzemelerin halk sağlığını tehdit ettiğini, hiçbir şekilde kozmetik içeriği olmayan sıvıları botoks olarak yüksek fiyata satıldığını ve tüm bunlara Neslihan Güngen’in kendilerini zorladığını söyledikleri ortaya çıktı.

İnanç Güngen Suçu Eşine Yıktı

İnanç Güngen ise bütün suçlamaları reddedip Neslihan Güngen’i suçladığı belirtildi. İnanç Güngen, "Cihazları ben üretiyordum ancak belgeleriyle Neslim ilgileniyordu. Sağlık Bakanlığı’na kayıt yaptırdığını söylüyordu. Şirket benim üzerime ancak bütün işlerle işleyişle Neslim ilgileniyordu" diye konuştu.