ÖZEL HABER - SELMA KARA

Dün, Aydın Efeler'deki KYK'ya bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen asansör kazasında, 15 öğrenci yaralandı, üniversite öğrencisi Zeren Ertaş ise yaşamını yitirdi.

Zeren Ertaş'ın ölümünün ardından, yurttaki asansör sorunu ile ilgili olarak, CİMER'e 4 gün önce verildiği ortaya çıktı. 

"4 ASANSÖR ÇALIŞMIYOR"

CİMER'e verilen dilekçede, yurtta bulunan 4 asansörün bazılarının zaman zaman çalıştığı, çoğunlukla asansörlerin bozuk olduğu belirtildi. Yanı sıra, yurttaki hijyen problemleri ile yemeklerin azlığı da gündeme getirildi.

WhatsApp Image 2023-10-27 at 13.27.51 (2)

ŞİKAYET PLATFORMLARINA DA YANSIMIŞ

Öte yandan, ülkedeki çeşitli KYK yurtlarında asansör başta olmak üzere, CİMER'e verilen dilekçeye benzer biçimde hijyen ve yemeklerin azlığı ile personel sıkıntısı, sıcak suya dair şikayetlerin, www.şikayetvar.com olmak üzere, bazı şikayet platformlarına yansıdığı da görüldü. 

2021 yılından itibaren başlayan bazı şikayetlerde şu ifadelere rastlandı...

12 Ekim 2021 - Nesibe Hatun Kız KYK yurdunda 4 haftadır kalmaktayım. Ancak 1600 kapasiteli yurdumuzda bulunan, biri büyük toplam 4 asansörden sadece sekizer kişilik 2 asansör kullanılır durumda. Öğrenciler ve personeller aynı asansörü kullanmak durumunda kaldığından asansörlerde sürekli bir yoğunluk durumu var. İki asansörün de en kısa sürede kalıcı olarak tamir edilmesini ister gereğinin yapılmasını arz ederim. (Not: Asansörler birkaç kere tamir edilip iki üç gün içerisinde bozulmuştur.)

2 Hafta Önce - Gençlik ve Spor Bakanlığı Müdürlüğüne Atatürk Üniversitesi Hemşirelik bölümü 4. Sınıf öğrencisiyim. Kazım Karabekir Kız Öğrenci Yurdu b blokta kalmaktayım. Bulunduğum yurtta her sene asansör sorunu oluşuyor, asansör arızalı diyerek hiçbir zaman asansörü kullanamıyoruz. Sağlık problemi olan arkadaşlarım var ve hepimiz çok zorlanıyoruz. Bu konuda çok mağduruz. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

1 Hafta Önce - Kız yurdundaki asansörlerin yapılmasını onarılmasını talep ediyorum. Sürekli merdiven inip çıkmak yorucu oluyor. Artık sürekli bozulan asansör sorununun bir an önce çözülmesini istiyorum. Herkes şikayetçi bu durumdan. Hiç kimse memnun değil.

sikayetvar-kyk-asansor-dilekce