Haber: Ahmet Ünsal/Manisa

Milli Eğitim Bakanlığı ‘Milli Maarif Eğitim Müfredatı’ ile 2024-2025 yılına start verirken Manisa il genelinde okul öncesi, 1. Kademe, 2. Kademe, Özel alt sınıflar ve lise düzeyinde 280 bin öğrenci bugün ders zili çaldı.

Manisa il genelinde bir çok anne ve baba eğitim öğretim başlıyor olmasından dolayı sabahın erken saatlerinde yataklarından kalkarak çocuklarını okula hazırladı. Önlükleri giydirilen minik öğrenciler anne ve babalarının ellerinden tutarak okul yolunu tuttu. Bazı babalar ise ikiz çocuklarını kucaklarında taşıyarak okula getirdi.

Küçük yaşta sorumluluğunu taşıyan minikler ise çek çekli ders çantalarını yanlarında sürüklerken diğer bir eliyle de annesini elini tutmayı ihmal etmediler.

 Öğretmenler ise öğrencilerine kavuşmanın derin mutluluğu ve heyecanını yaşadı. Çocuklarını sınıflara yollayan anne ve babalar için okul önünde nöbet saatleri yeniden başladı. Sınıflara güçlükle giren bazı öğrenciler ağladı onları öğretmenleri telkin etti.

 Manisa Valiliği ve Milli Eğitim resmi eğitim öğretim takvimini Yunusemre ilçesi Lalelik bölgesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi İlkokulunda başlattı.

Vali Enver Ünlü, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Yunusemre ilçe Müdürü Yıldıray Demirtaş, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay, okul müdürleri ve velilerin katılımıyla 2024-2025 Eğitim töreni Organize Sanayi Bölgesi İlkokulunda gerçekleştirildi.

Şiirlerin okunduğu törende Taytanlı ilköğretim okulu bando ekibi unutulmayacak bir gösteride bulundu.

Manisa Valisi Enver Ünlü Atatürk’ün sözleri ile geleceğin gençlerine seslenerek yaptığı konuşmasında;

“Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle birlikte 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılına erişmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Manisa’da 279 bin 760 öğrencimiz ders başı yapıyor. Geleceğimizin güvencesi ve umudu sevgili öğrencilerimize; kaliteli, nitelikli eğitimi, huzurlu ve güvenli bir ortamda sunmak, onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak bizlerin en önemli ve öncelikli görevidir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bir millet muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür” sözünde vurguladığı üzere Türkiye Yüzyılında hedefimiz, ilimde, bilimde ve teknolojide dünyada söz sahibi olmaktır. Hedeflerimizin gerçekleştirilmesi doğrultusunda çocuklarımıza güveniyoruz. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak gayretinin onların pırıl pırıl yüreklerinde olduğunu biliyoruz. Çocuklarımızı geleceğe hazırlayacak olan değerli öğretmenlerimizin de yüreklerinde taşıdığı sevgi ve şefkatle tüm çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmeleri için büyük bir gayret içerisinde olacaklarından hiç şüphemiz yoktur. Velilerimizin ise en değerli varlığı olan evlatlarına eğitim hayatları boyunca gösterdiği destek ve ilgiyi bundan sonra da göstereceğine olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevini fedakârca ifa ederken şehitlik makamıyla şereflenen ve gazilik ünvanıyla onurlanan eğitim camiamızın aziz neferlerini saygı ve şükranla yâd ediyor; eğitim öğretim hizmetlerini yürüten bütün personelimize ve sevgili öğrencilerimize başarılarla dolu bir yıl diliyorum. ”ifadelerine yer verdi…

    Manisa Valisi Ünlü ve beraberindekiler eğitim öğretim startı verdikleri Organize Sanayi bölgesi ilkokulundaki sınıflara girerek öğrencilere sağlıklı, başarı dolu bir ders yılı dileğinde bulundular….