Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, bir dönem özel kalem müdürü olan ve 31 Mart seçimleri öncesi, “Mansur Yavaş’ı desteklemeliyiz” sözlerinin ardından İYİ Parti’den istifa eden Ankara Milletvekili Yüksel Arslan yine gündemde.

Arslan, sosyal medya hesabından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ima ederek; “proje çocuk”, “siyasi kalpazan”, “tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek”, “hangi bayrağa selam durduğu belli olmayan” ifadelerini kullandı.  

"Mustafa Kemal’in askeri denmez"

Arslan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Kurucu iradenin, Atatürk’ün ortaya koyduğu kuruluş ilkelerinin düşmanlarıyla el el olanlar, 'Mustafa Kemal’in askeri' olamaz. Terör örgütleriyle, etnik bölücülerle, vatan hainleriyle aynı kareye girenlerin, Atatürk’ün aziz hatırasına ve mücadelesine ihanet ettiği gün gibi ortada.

‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sözü mesuliyet sahibi ve inanmış insanların dilindeyse memleketin sorunlarına şifa olur. Siyasi kalpazanların ve hangi bayrağa selam durduğu belli olmayan kimliksizlerin ağzından çıkıyorsa, kirli niyetlerin üstü örtülmek isteniyordur.

Devletimizin temeline, milletimizin varlığına yönelik saldırıların hedefine ulaşması için işbirlikçilik yapanlar, ‘Mustafa Kemal’in askeri’ değil düşmanıdır. Kariyer basamaklarını çıkmak için Avrupa başkentlerinde kapı aralayanlar, Türk’ün kudreti ve kuvvetinden başka irade tanımayan Atatürk’e bizim gözümüzle bakamazlar.

Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, ‘Proje Çocuk’ denir, ‘Mustafa Kemal’in askeri’ denmez."

Yavaş: "Tavsiyem Twiti Silmesi"

Arslan'ın sözlerini alıntılayan Mansur Yavaş ise, "Kamuoyunun dikkatine: Bağımsız milletvekili Sayın Arslan'ın bu açıklamalarını ve yayınladığı metni onaylamadığımın bilinmesini isterim. Ayrıca iyi bilinmelidir ki bu tür açıklamalar benim siyaset tarzıma uymamaktadır. Kendisine tavsiyem bu twiti silmesidir" açıklamasında bulundu.

Kulüp Başkanlığından İstifa

Gazeteci Şaban Sevinç, Yavaş’ın tepkisinin ardından milletvekili Arslan’ın, ASKİ Spor Kulübü Başkanlığı görevinden istifa ettiğini öne sürdü.