Son dönem sosyal medyada karşımıza çıkan Oğuz Alper Öktem ve Martı TAG, gündemde sıklıkla kendine yer bulmaktadır. Paylaşımlı yolculuğu popülerleştirmek ve yaymak isteyen Martı TAG, hem hukuksal hem de toplumsal alanda bu konu hakkında sıkça çalışmalar gerçekleştirmedir. Martı kurucusu Oğuz Alper Öktem özellikle sosyal medyada oldukça aktif bir isim.

Ülkemizde giderek artan ekonomik problemler vatandaşları alternatif mesleklere ve ek iş yapma potansiyeli olan girişimlere teşvik etmektedir. Martı TAG özellikle sürücü olarak çalışmak isteyen kişilere güzel ve kazançlı bir alternatif olmaktadır. Scooter kiralama uygulamasından bugünlere gelen Martı’ya talep her geçen gün artmaktadır. Peki Martı TAG sürücü ne kadar kazanıyor? Detaylar haberimizde…

Marti Tag Surucusu Ne Kadar Kazaniyor 3

Martı TAG Sürücü Ne Kadar Kazanıyor?

Martı TAG, son yıllarda oldukça popüler hale gelen bir elektrikli motosiklet paylaşım platformudur. Bu platformda sürücü olarak yer almak, birçok kişi için cazip bir gelir kaynağı haline gelmiştir. Peki, Martı TAG sürücüleri ne kadar kazanıyor?

Martı TAG sürücü ücretleri aşağıdaki gibidir:

  • Martı TAG sürücüleri, ortalama olarak saatte 20-30 TL arasında bir kazanç elde edebilirler.

Fakat bu rakam, çeşitli faktörlere bağlı olarak önemli ölçüde değişiklik gösterebilir. Örneğin, resmi bildirilen tabloya göre 8 saatlik bir çalışmanın ardından sürücülerin kazancı 160-240 TL arasında değişiklik göstermektedir. Online platformlarda yapılan kullanıcı yorumlarına göre TAG sürücülerinin aylık kazançları, taksi şoförlerinin kazançlarının 1,5 - 2 katı civarındadır.

Kazanç miktarını etkileyen faktörler ise şu şekildedir:

  • Yolculuk Uzunluğu: Kazancın en önemli belirleyicilerinden biri, tamamlanan yolculuğun uzunluğudur. Kısa mesafeli yolculuklar daha az gelir sağlarken, uzun mesafeli yolculuklar sürücülere daha fazla kazanç imkanı sunar.
  • Trafik Durumu: Yoğun trafikte yapılan yolculuklar daha uzun zaman alır ve bu da sürücülerin daha fazla kazanç elde etmesine imkan tanır. Özellikle hafta içi sabah ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğu arttığından, bu saatlerde çalışan sürücüler daha fazla kazanç sağlayabilir.
  • Talep Yoğunluğu: Talep arttıkça, sürücülerin daha fazla kazanç elde etme şansı da artar. Özellikle hafta sonları ve güzel havalarda talep arttığından, bu zamanlarda çalışan sürücüler daha fazla kazanç sağlayabilir.
  • Çalışma Saatleri: Daha uzun süre çalışan sürücüler, doğal olarak daha fazla kazanç elde etme imkanına sahip olur. Özellikle sabah erken saatlerde ve gece geç saatlerde çalışan sürücüler, daha az yoğunlukla karşılaşarak daha fazla kazanç sağlayabilir.
  • Ek Primler: Martı TAG, sürücülerine ek prim avantajları da sunmaktadır. 10 sürüş tamamlayan sürücüler 300 TL değerinde yakıt kartı, bir arkadaşlarını davet edip kabul ettiren sürücüler ise 500 TL değerinde yakıt kartı kazanabilirler.
  • Liste Üstü Fiyat: Sürücüler, A noktasından B noktasına gitmek üzere yolcu ile anlaşarak, belirlenen fiyat üzerinden yolcu taşıma işlemi gerçekleştirirler. Bu anlaşmalar bazen liste üstü bir fiyatı içerebilir. Bu da sürücülerin daha fazla kazanç elde etmelerine olanak tanır.

Marti Tag Surucusu Ne Kadar Kazaniyor2

Martı TAG Ne Kadar?

Martı TAG sürücü ne kadar kazanıyor sorusunun ardından yolcular için olan fiyatlandırmalardan bashedelim.2024 yılında Martı TAG fiyatları için güncellemeler yapılacaktır.

Martı TAG ücretleri şu şekildedir:

  • Kısa mesafeli kullanımlar için başlangıç ücreti 50 TL iken, uzun mesafelerde 300-400 TL'ye kadar bir artış beklenmektedir. Fiyatlar, sürücü-yolcu anlaşması ve talebe göre belirlenirken, 2024'te 100 TL'ye kadar artış beklenmektedir.

TAG Sürücüsü Nasıl Olunur?

Martı TAG sürücü ne kadar kazanıyor sorusunun ardından kullanıcılar TAG sürücüsü nasıl olunur sorusunu da merak etmektedir.

Martı TAG sürücüsü olmak için şartlar aşağıdaki gibidir:

  • 18 yaşını doldurmuş olmak
  •  En az B sınıfı ehliyete sahip olmak ve ehliyetinizi en az 3 yıldır aktif olarak kullanıyor olmak
  • Sabıka kaydının olmaması
  • Trafik kurallarını ve yönetmeliklerini biliyor olmak
  • Dürüst ve güvenilir bir profil sergilemek

Marti Tag Surucusu Ne Kadar Kazaniyor 4

Martı TAG Nedir?

Martı TAG sürücü ne kadar kazanıyor sorusunu cevapladıktan sonra şimdi de Mart TAG hakkında kısaca bilgi verelim.

Martı TAG, Martı İleri Teknoloji tarafından sunulan, paylaşımcılığa dayalı bir taşıma hizmetidir. Kullanıcılar, özel bir uygulama ile aynı yöne seyahat eden diğer yolcularla iletişim kurarak yolculuklarını paylaşabilmektedir.

Sürücüler ve yolcular, seyahat planlarını oluşturabilir, uygun eşleşmeleri bulabilir ve güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat edebilirler. Bu sayede sürücüler yakıt masraflarını paylaşırken, yolcular da uygun fiyatlarla seyahat etme imkanı bulmaktadır.

Martı TAG Yasal Mı?

Martı TAG sürücü ne kadar kazanıyor sorusunun yanıtı arayan kullanıcılar için bir diğer önem arz eden nokta ise Martı TAG’ın yasal olup olmadığıdır.

Martı TAG'ın yasal olup olmadığı, uzun süredir tartışılan bir konu olarak dikkat çekmektedir.  Tartışmanın bir tarafında, uygulamanın ticari araç izinleri olmadan yolcu taşıdığı için yasal olmadığını savunanlar bulunmaktadır. Bu kişiler Martı TAG'ı korsan taşımacılık olarak nitelendirmektedir.  Diğer tarafta ise, uygulamanın sadece bir araç paylaşımı platformu olduğunu ve yasal bir boşluktan yararlandığını savunanlar vardır.

Kısaca Martı TAG'ın yasal olup olmadığına dair net bir yasal karar şu an için mevcut değildir.

Ancak uygulama üzerinden yolcu taşıyan araç sahipleri ve yolculara zaman zaman cezalar uygulanmaktadır. Bu cezaların dayanağı ise Karayolları Trafik Kanunu'nun Ek Madde 2'si. Bu maddeye göre, ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapmak için gerekli izinlere sahip olmayan araçlara el konulabilmekte ve para cezası uygulanabilmektedir.

Marti Tag Surucusu Ne Kadar Kazaniyor 5

Sıkça Sorulan Sorular

Martı TAG sürücüsü ne kadar kazanıyor sorusunun ardından bu konu hakkında en çok merak 5 soruyu da yanıtlayalım. Bu sorular üzerinden Martı TAG hakkında bilgi vermeye devam edelim.

Martı TAG Araç Şartları Neler?

Martı TAG sürücü ne kadar kazanıyor diye merak eden kullanıcıların bir diğer merak ettiği soruların başında araçlarının modellerinin bu iş için uygun olup olmadığı gelmektedir. Bu konuda sizlere güzel bir haber verelim. Martı TAG sürücüsü olmak için herhangi bir araç kısıtlaması bulunmamaktadır.

Martı TAG Km Ücreti 2024’te Ne Kadar?

Martı TAG için net bir kilometre ücreti bulunmamaktadır. Kullanıcılar uygulama üzerinden gidecekleri konumu seçtiklerinde ortaya çıkan ücret, yol uzasa da sabit kalmaktadır. Örneğin 100 olarak anlaşılan bir paylaşımlı yolculuk, 5km’de sürse 8km’de sürse yolculuk sonunda 100 tl olarak ödenmektedir.

Martı Tag Ne Kadar Komisyon Alıyor?

Martı TAG sürücü ne kadar kazanıyor sorusunu araştıran kullanıcılar Martı’da uygulanan komisyon oranlarını da merak etmektedir. Martı şu an paylaşımlı yolcuklardan hiçbir komisyon almamaktadır. Kendileri bu konu hakkında “Hatır taşımacılığı yapıyoruz” şeklinde bir söylem geliştirmişlerdir.

Marti TAG Hangi Şehirlerde Var?

Martı, Türkiye'nin birçok şehrinde elektrikli scooter, bisiklet ve moped kiralama hizmeti sunmaktadır. Aynı zamanda, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli ve Muğla'da ise Martı TAG ile aynı yöne giden kişilerin yolcuklarını paylaşmasını sağlamaktadır. Bu şekilde daha uygun fiyatlarla seyahat etme ve trafik yükünü azaltma imkanı sağlar. Martı, elektrikli ulaşım ve paylaşım ekonomisini tek bir platformda buluşturmaktadır.