SİYASET

Meclis yeni döneme hazırlanıyor: "Sert zemin tedbiri" alınacak

TBMM'de kürsü kenarı ve merdiven köşelerinin sivrilikleri için tedbirler alınıyor. Can Atalay oturumunda yaşanan kavga sonrası bazı milletvekillerinin yaralanması dolayısıyla önlemlerin alındığı tahmin ediliyor.

Abone Ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 1 Ekim'de yeni döneme başlayacak. Meclis Genel Kurul salonunda milletvekillerinin güvenliği için yeni tedbirler alındığı ortaya çıktı.

İktidara yakın Türkiye gazetesinin haberine göre; milletvekillerinin konuşma yaptığı kürsünün yanında ve arkasında bulunan merdivenlerin sert zeminlerine karşı tedbir alınacak.

Genel Kurul salonunda yaşanan tartışmalarda, düşenlerin başlarını çarpması halinde yaralanma olmaması için önlem alınmaya çalışıldığı kaydedildi.

Yaşananlar Sonrası Önlem İstendi

Son olarak TBMM Genel Kurulu'nda Can Atalay oturumunda; AKP'li Alpay Özalan'ın TİP'li Ahmet Şık'a saldırmasının ardından iki milletvekili yaralanmıştı.

Saadet Partili Hasan Bitmez de kürsüde konuşurken kalp krizi geçirip yere düşmüştü. Kafası merdivenlerin olduğu sert zemine çarpmış ve milletvekili hayatını kaybetmişti.

Genel Kurul'daki kürsü çevresinde bulunan sert zeminle ilgili riskler Meclis yönetimine sunularak çözüm istendi.

Riskli bölgelerde, güvenliği sağlayacak ve estetiği bozmayacak bir düzenleme için çalışma başlatıldı.