SİYASET

Mehmet Metiner: Suriye'de Kürt otonom bölgesine itirazımız olmaz

TBMM'nin yeni Yasama Yılı ile yeni Çözüm Süreci geleceği söylentisinin ardından AKP'li Mehmet Metiner'den dikkat çeken Suriye'de 'Kürt otonom' bölgesi çıkışı geldi.

Abone Ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti ile el sıkıştı. Bahçeli bugün de (15 Ekim) ve Abdullah Öcalan için, "Türkiye'ye getirilirken 'her türlü hizmete hazırım' diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin el sıkışmasının ardından "Ankara ile Öcalan'ın görüşmesinde hiçbir sakınca bulmam" sözleriyle gündeme gelen AKP'li Mehmet Metiner, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak'taki "Öcalan’la görüşme, DEM’in muhataplığı ve Suriye’nin kuzeyi…" başlıklı köşesinde eski AKP Vekili Mehmet Metiner, şunları ifade etti:

"Kürt Otonom Bölgesinin Kurulmasına İtirazımız Olmaz"

"Biz Kürtlerin kazanımından rahatsızlık duyan bir parti değiliz. Bizim Hükümetimiz Suriye’deki Kürtlerin ne yönetiminden ne de kazanımlarından rahatsızlık duyar. Tersine memnuniyet duyar. Çünkü Kürt de biziz, Türk de biziz. Türkiye Kürtlerin de devletidir. O yüzden partimizin ve hükümetimizin Kürtlere düşmanlık beslediği veya onların kazanımlarından rahatsızlık duyduğu iddiası asılsızdır, yalandır. Eğer öyle olsaydı Irak’taki Kürt yönetimiyle derin kapsamlı ilişkiler kuran bir hükümet olmazdık.
Suriye halkı yarın kendi anayasasını yapar ve o anayasada tıpkı Irak’takine benzer Kürt otonom bölgesinin kurulmasına karar verilirse buna hiç bir itirazımız olmaz. Bizim itirazımız, yıllar yılıdır ülkemizle savaşım halinde olan PKK’yadır. PKK eliyle oluşturulmak istenen 'İkinci İsrail' devletçiğine ülkemizin güvenliği ve birliği açısından asla izin vermeyiz."