2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenen Filenin Sultanları kupayı kaldırarak Türkiye Cumhuriyeti’ne, 100. yılına girerken şampiyonluk getirmiştir.

Bu zaferleri ile Türk spor tarihinde takım sporlarında Avrupa şampiyonu olan ilk takım olarak tarihe de isimlerini yazdırmışlardır.

Bu zaferde emeği olan oyuncularımız tek tek ilgi odağı olmuştur. Bunlardan biri de 41 sayılık skoru ile şampiyonluk maçının en değeri oyuncusu seçilen Melissa Vargas’tır. Melissa Vargas nereli gibi sorularla araştırılan başarılı voleybolcuyu sizler için araştırdık.

Melissa Vargas hakkında merak edilenler ve bunların cevapları aşağıdaki gibidir:

Melissa Vargas Nereli 1

Melissa Vargas Nereli?

2023 yılında CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonasında İsveç'e karşı oynanan maçta 112 km hızındaki servisi ile rekor kıran Melissa hiç şüphesiz maçın parlayan yıldızlarından biri olmuştur. Kendisi hakkında Melissa Vargas nereli sorusu gibi çeşitli sorular sorduran ve internette sıklıkla araştırılan Melissa Vargas hakkındaki bilgileri sizin için derledik.

Babası bir hentbol oyuncusu olan Melissa Vargas Küba, Cienfuegos’da doğmuştur. Kendisi aslen Kübalıdır. 2018 yılında Türkiye’ye gelen Melissa Vargas Türk vatandaşı olduktan sonra ismini Melisa yapmıştır.

Melissa Vargas Nereli 2

Melissa Vargas Kimdir?

Melissa Vargas’ın hayat hikayesi hayranlar tarafından merak edilmektedir. Gerek özel hayatı gerek kariyeri ile araştırılan Melissa Vargas hakkında bilinenler şu şekildedir:

16 Ekim 1999 tarihinde Küba'nın Cienfuegos şehrinde doğmuştur. Tam ismi Melissa Teresa Vargas Abreu’dur. Babası da sporcu olan Melissa Vargas 6 yaşında sokakta oynayarak voleybola başlamıştır. 8 yaşında okul takımında kazandığı başarılar ile “Küba’nın geleceği” olarak görülmeye başlanmıştır. 12 yaşında Küba’nın alt yaş millî voleybol takımına giren Melissa Vargas aynı zamanda o yaşlarda Cienfuegos takımında antrenmanlara çıkmaya başlamıştır. Melissa Vargas’ın hangi takımda oynadığı da sıkça sorulan sorular arasındadır.

2016 yılında Çekya’da bir sezon oynadıktan sonra omuz sakatlığı geçirmesi sebebiyle Küba’ya dönmüştür. Burada ülkesinin imkanlarını eleştirmesi üzerine disiplinsizlik sebep gösterilerek 2017'den başlayarak 4 yıl süre ile millî takımda oynamaktan men edilmiştir. Melissa Vargas bunun üzerine İsviçre takımına transfer olmuş, İsviçre’de mülteci statüsüne girmiştir. Melissa Vargas’ın dini inancı hakkında bir bilgi yoktur.

2018 yılında yolu Fenerbahçe, dolayısıyla Türkiye ile kesişmiştir. 2018 yılında Fenerbahçe’ye transfer olan Melissa Vargas 9 Nisan 2021'de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartını bizzat Recep Tayyip Erdoğan’dan almıştır.

2021'de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduktan sonra Türk millî voleybol takımına katılabilmek için FIVB kuralları gereği iki yıl beklemek zorunda kalan Melissa Vargas takıma 2023 yılında katılabilmiştir. Takım üyesi olarak çıktığı ilk turnuvada, 2023 FIVB Kadınlar Voleybol Milletler Ligi’nde Türkiye ile şampiyon olmuştur.

Pasör çaprazı pozisyonunda oynayan Melissa Vargas aynı zamanda Tijana Boskovic’e ait olan en hızlı servis rekorunu kırarak bu rekorun yeni sahibi olmuştur.

Melissa Vargas’ın kariyeri boyunca kazandığı unvanlar aşağıdaki gibidir:

  • Pan-Amerika 23 Yaş Altı Kupasında en iyi smaçör (2014)
  • Orta Amerika ve Karayipler Oyunlarında en iyi pasör çaprazı (2014)
  • Pan-Amerika Kupası ve Oyunlarında en iyi pasör çaprazı (2015)
  • Dörtlü Final Kupasında en iyi skorer (2015)
  • ORCECA Pan-Amerika Kupası Altılı Finalinde en iyi skorer  (2015)
  • Şampiyonlar Liginde en iyi skorer (2018/2019)
  • Pan-Amerika Kupasında en iyi servis atan oyuncu (2015)
  • Türkiye Voleybol Kadınlar Ligi en iyi servis atan oyuncu (2018 ve 2019)
  • Sultanlar Ligi en iyi pasör çaprazı (2020-2021)
  • Sultanlar Ligi en iyi pasör çaprazı (2022-2023)
  • Sultanlar Ligi en değeri oyuncu (2022-2023)
  • FIVB Kadınlar Voleybol Milletler Ligi en iyi pasör çaprazı (2023)
  • FIVB Kadınlar Voleybol Milletler Ligi en değerli oyuncu (2023)
  • Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası en iyi pasör çaprazı (2023)
  • Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası en değerli oyuncu (2023)
  • Kupa Voley en değeri oyuncu (2023-2024)
  • Sultanlar Ligi en değeri oyuncu (2023-2024)

Melissa Vargas Kaç Yaşında?

1999 yılında doğan Melissa Vargas 2024 yılı itibarıyla 25 yaşındadır.

Melissa Vargas Nereli 5

Melissa Vargas Maaş

Fenerbahçe ile yaptığı sözleşmeden aldığı para hakkında kesin bilgiler olmamakla beraber Çinli takım Tianjin Bohai Bank ile en son imzaladığı anlaşmanın 5 aylık 1.5 milyon dolar olduğu dile getirilmiştir.

Melissa Vargas Malatyalı Mı?

Melissa Vargas nereli sorusu soranlar onun Malatyalı olup olmadığını da merak etmektedir. Aslen Kübalı olan Melissa Vargas Türk vatandaşlığına geçmesi ile beraber ismini de Melisa yapmıştır. Bunun üstüne TVF Başkanı Mehmet Ali Üstündağ’ın “Sen Malatyalı ol” demesinden sonra da kendisini Malatyalı saymıştır.

Melissa Vargas Evli Mi?

Melissa Vargas nereli sorusu kadar araştırılan bir diğer konu da Melissa’nın özel hayatı olmuştur. Günümüzde bir eşi veya bir sevgilisi olup olmadığı bilinmeyen Melissa Vargas eski eşi ile gündem olmuştur.

2022 yılının ortalarına kadar Yesli Well ile ilişkisi olduğu iddia edilen Melissa Vargas, Yesli ile fotoğraflarını sık sık sosyal medyada paylaşmıştır. Maçlarda da Melissa’yı yalnız bırakmayan Yesli ile 2022 yılının ortalarından sonra fotoğraf paylaşmayı bırakmışlardır. Çiftin ayrıldığı düşünülse de kesin bir açıklama yapılmamıştır.

Melissa Vargas Nereli 44

Melissa Vargas Ailesi

Melissa Vargas nereli sorusuyla beraber ailesine de değineceğiz.

Melissa Vargas’ın ailesi hakkında pek bir bilgi olmasa da babasının eski bir hentbolcu olduğu bilinmektedir. Annesi hakkında ise paylaşılan bir bilgi bulunmamaktadır. Melissa Vargas’ın annesi ve babası nereli merak konusu olmuştur.

Ünlü voleybolcunun annesi de babası da Kübalıdır. Babasının Malatyalı olduğu düşünceleri de yanlıştır.