BİYOGRAFİLER

Mesut Özil Serveti: Eski Futbolcu Özil’in Markaları Nelerdir?

Futbol dünyasının en önemli futbolcularından olan Mesut Özil'in serveti ne kadar? Mesut Özil hakkında tüm merak edilenleri yanıtladık!

Abone Ol

Mesut Özil uzun yıllar Avrupa’da üst düzey futbol oynamış bir sporcudur. Türk asıllı Alman olan Mesut Özil Almanya milli takımında da uzun yıllar top koşturmuştur. 2023 yılında futbolu bıraktıktan sonra Mesut Özil'in hayatı ve mal varlığı merak konusu olmuştur. Peki Mesut Özil serveti ne kadar? İşte detaylar…

Mesut Özil Serveti

Real Madrid, Arsenal ve Fenerbahçe gibi takımlarda futbolculuk yapan Mesut Özil futbol dünyasının önemli isimlerindendir. Mesut Özil dünya klasmanında üst seviyelerde yer alan takımlarda oynadığı için o dönemlerde yüksek maaşlar da almıştır. Birçok iş alanında da yatırımı olan Mesut Özil serveti ne kadar?

İngiltere gazetesi olan The Sun gazetesi Mesut Özil futbolu bıraktıktan sonra tahmini servetini açıklamıştır. Mesut Özil’in serveti bu zamana kadar aldığı maaşlar ve yaptığı yatırımlardan örnek alarak açıklanmıştır. 

The Sun gazetesine göre Mesut Özil serveti 120 milyon dolardır. Mesut Özil serveti ortalama 4,1 milyar TL’ye denk gelmektedir. 

Mesut Özil Şu An Ne İş Yapıyor?

Mesut Özil 2006 yılından 2023 yılına kadar futbolculuk yapmıştır. Bu futbolculuk döneminde birçok işe de yatırım yapmıştır. Mesut Özil’in şu an ne iş yaptığı vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Mesut Özil’in yatırımları ve yaptığı işleri inceleyelim. 

Mesut Özil cafe zincirlerine sahip bir işletmecidir. Mesut Özil çoğu İngiltere'de bulunan 39 Steps Coffe Haus kafelerinin yatırımcısıdır. Mesut Özil’in bu kafesini İstanbul’da da açmak istediği bilinmektedir. 

Mesut Özil’in tekstil sektöründe de yatırımı olduğu bilinmektedir. Mesut Özil adının baş harfi ve yıllarca giydiği forma numarası olan 10 numarayı birleştirerek M10 markasını kurmuştur. M10 markası spor giyim üzerine çalışmaktadır. 

Mesut Özil 2019 yılında kozmetik sektörüne de giriş yapmıştır. Mesut Özil eşi Amine Gülşe ile CTZN adlı kozmetik firmasına ortak olmuştur. Avrupa’da satışlarını arttıran firma Amerika pazarına da girerek daha da büyümüştür. 

Mesut Özil dünya ekonomisine damga vuran kripto para piyasasına da girmiştir. Mesut Özil “M10 Token” adlı kripto parayla piyasada yerini almıştır. 

Mesut Özil ayrıca bir futbol kulübünün de hissedarlarından birisidir. Meksika’nın 1. ligi olan Clausura’da bulunan Necaxa takımına yatırım yaptığı bilinmektedir. 

Mesut Özil Hakkında

Mesut Özil’in servetinin ne kadar olduğunu ve şu anda ne iş yaptığını detaylarıyla açıkladık. Peki Mesut Özil kimdir? Mesut Özil’in hayatı ve kariyeri hakkındaki bilgileri paylaşıyoruz…

Mesut Özil 15 Ekim 1988 tarihinde Almanya’nın Gelsenkirschen kentinde dünyaya gelmiştir. Özil günümüz itibarıyla 35 yaşındadır.

Mesut Özil’in annesi Gülizar Özil ve babası Mustafa Özil Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Hışıroğlu köyündendir. Mesut Özil’in kendisi gibi futbolcu olan Mutlu adında bir abisi vardır. Abisi Mutlu dışında iki tane de kız kardeşi bulunmaktadır. 

Mesut Özil eğitim hayatını Gelsenkirschen’de tamamlamıştır. Mesut Özil Türk asıllı Alman olduğu için iki milli takımda da oynama hakkını kazanmıştır. Mesut Özil 17 yaşındayken Almanya milli takımını seçmiştir. 

Mesut Özil 2005 yılında Schalle 04 takımının altyapısına girmiştir. İlk profesyonel maçına da Schalke 04 takımında çıkmıştır. Özil Schalke 04’ten sonra yine bir Almanya takımı olan Werder Bremen’e transfer olmuştur.

2010 yılında Almanya ile Dünya Kupası’nda gösterdiği başarıdan dolayı dünyanın en büyük takımlarından biri olan Real Madrid’e transfer olmuştur. 

Mesut Özil Real Madrid takımında 3 yıl üst düzey futbol oynadıktan sonra 2013 yılında Arsenal’a transfer olmuştur. Burada da sayısız başarı kazanan Özil 2021 yılının ocak ayında Fenerbahçe’ye transfer olmuştur.

Mesut Özil 2022 yılında Fenerbahçe ile olan sözleşmesini feshedip Başakşehir ile anlaşmıştır. 2023 yılında ise futbol kariyerini sonlandırmıştır. 

Mesut Özil Nereli?

Mesut Özil Almanya’nın Gelsenkirschen kentinde dünyaya gelmiştir. Kökeni ise Zonguldak’ın Devrek ilçesinin Hışıroğlu köyüne dayanmaktadır. Bu yüzden Mesut Özil aslen Türk ve Zonguldaklıdır. 

Mesut Özil Evli Mi?

Mesut Özil’in kariyeri ve servetinin yanında özel hayatı da merak edilmektedir. 

Mesut Özil 2013 yılında şarkıcı Mandy Capristo ile beraber olmaya başlamıştır. İnişli çıkışlı ilerleyen birliktelik 2017 yılında tamamen sona ermiştir. 

Mesut Özil Mandy Capristo ile ayrıldıktan sonra Türkiye güzeli Amine Gülşe ile ilişkiye başlamıştır. Çift 2019 yılında evlenmiştir.

Mesut Özil ve Amine Gülşe çiftinin iki kız çocuğu bulunmaktadır. İlk çocukları olan Eda Özil 2020 yılında dünyaya gelmiştir. İkinci çocukları Ela Özil ise 2022 yılında dünyaya gelmiştir.