SİYASET

İYİ Parti Yeni Başkanı Müsavat Dervişoğlu Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Ne İş Yapar?

Abone Ol

2024 yılında yapılan İYİ Parti genel başkanı seçimlerinden sonra Müsavat Dervişoğlu kimdir sorusu merak edilen bir konu olmuştur. İyi Parti’nin yeni genel başkanı olan ve Meral Akşener yerine gelen Müsavat Dervişoğlu hakkındaki detaylar şu şekildedir:

Müsavat Dervişoğlu Kimdir?

1 Şubat 1960'ta Fatsalı bir ailenin çocuğu olarak Ankara'da doğan Müsavat Dervişoğlu ilk ve ortaokul eğitimini Ordu’nun Fatsa ilçesinde, lise eğitimini ise Ankara, Fatsa ve Samsun'da tamamlamıştır.

1978 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü'ne kaydolmuştur. 1980 darbesi sebebiyle ara verdiği lisans eğitim hayatını Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamlamıştır. 1991'den bu yana İzmir'de yaşayan Müsavat Dervişoğlu siyasi kariyerine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) içerisinde başlamıştır.

Müsavat Dervişoğlu Kaç Yaşında?

Günümüzde İzmir’de yaşayan Müsavat Dervişoğlu 2024 yılı itibariyle 64 yaşındadır.

Müsavat Dervişoğlu Nerelidir?

Günümüzde İzmir’de yaşayan ve bir kız babası olan Müsavat Dervişoğlu Ankara’da dünyaya gelmiş olsa da ailesi Fatsalıdır.

Müsavat Dervişoğlu Ne İş Yapar?

2018-2019 yılları arasında İYİ Parti’nin mahalli idarelerden sorumlu genel başkan yardımcısı olan Müsavat Dervişoğlu 2019 yılı itibarıyla İYİ Parti meclis grubu başkanvekili olmuştur. 27. dönem İzmir milletvekili de olan Müsavat Dervişoğlu iş adamıdır ve İzmir’de yaşamaktadır.

Siyasi kariyerine Milliyetçi Hareket Partisi’nde başlayan Müsavat Dervişoğlu 1980 darbesi sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi yerine kurulan Milliyetçi Çalışma Partisi’nde görev almıştır. Bunu ondan Alparslan Türkeş istemiştir. Ardından Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanlığı görevine gelmiştir. Müsavat Dervişoğlu aynı zamanda MHP’nin o dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve İzmir milletvekili adayı olmuştur.

2017'de yapılan Anayasa referandumunda MHP’nin AKP’yi desteklemesine tepki gösteren Dervişoğlu istifa etmiştir. İstifasından sonra Milliyetçi Hareket Partisi’nden ihraç edilen Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ gibi isimlerle İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde yer almıştır.

2018-2019 yılları arasında İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Müsavat Dervişoğlu 2019'dan itibaren İYİ Parti’nin Meclis Grubu Başkanvekilliğini yapmıştır.

Müsavat Dervişoğlu Eşi Kimdir?

2024 yılında 64 yaşında olan Müsavat Dervişoğlu 1995 yılında Nahide Dervişoğlu ile evlenmiştir. Nahide Dervişoğlu, Müsavat Dervişoğlu’nun arkadaşının kız kardeşidir.

Bu sayede tanışan Nahide Dervişoğlu ve Müsavat Dervişoğlu çiftinin 2002 yılında Zeynep adında bir kız çocukları olmuştur.

İYİ Parti Yeni Lideri Kim?

İYİ Parti’nin genel başkanlık seçimleri ilk iki turda hiçbir adayın salt çoğunluğu sağlayamaması üzerine üçüncü turda sonuçlanmıştır. Dervişoğlu genel başkanlık seçimlerinde 611 oy almış, karşısında yarışan Koray Aydın 548 oyda kalmıştır.

Dervişoğlu seçimlerin ardından şu sözleri söylemiştir:

  • “Bugün itibarıyla birbirimize sarılarak yaralarımızı saracağız. Allah'ın izniyle iktidar yolculuğuna ağabeyim Koray Aydın, kardeşim Tolga Akalın'la ve bu dava için alın teri döken sizlerle devam edeceğiz. Herkes emin olsun, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak”

İYİ Partide Genel Başkan Kim Oldu?

Daha önce Milliyetçi Hareket Partisi’nde görev alan hatta genel başkanlık seçimlerine de aday olan Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti yeni başkanı kimdir sorusunun da cevabı olmaktadır.

31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerden sonra olağanüstü kurultay kararı alan Meral Akşener genel başkanlık için adaylığını koymamıştır. Müsavat Dervişoğlu yeniden aday olmayan Meral Akşener’in de desteklediği bir isimdir.  Meral Akşener’in yerine İYİ Parti Genel Başkanı olarak Müsavat Dervişoğlu seçilmiştir. 611 oy alan Müsavat Dervişoğlu’nun seçimdeki rakibi Koray Aydın 548 oyda kalmıştır.

Sıkça Sorulan Sorular

İYİ Parti’nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu kimdir sorusunun yanı sıra merak edilenlerin cevapları şu şekildedir:

Müsavat Ne Demek?

İYİ Parti’nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun ismi olan Müsavat’ın kelime anlamı eşitlik, denklik demektir. Kelime Arapça kökenlidir.