Eski CHP Milletvekili ve gazeteci Mustafa Balbay, “Değişkeni bu kadar yüksek bir kurultay görmedim. Delegelerin kendi içlerinde çok değişik biçimde parçalandığını gördüm. Mesela Anadolu’da bir il örgütünün yarısı değişimci, yarısı Kemal Bey’den yana. İl başkanı değişimci, delegeler ikiye bölünmüş” dedi.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı oldukça hareketli geçerken Mustafa Balbay, CHP 38. Olağan Kurultayı'nı dokuz8’e değerlendirdi. Balbay, şöyle konuştu:

“Kemal Bey son kurultayım diyerek önemli bir duygusal gönderme yaptı ve bunun delegeler üzerinde ciddi bir etki yaptığını gördüm. Kulislerde Kemal Bey ‘Bu benim kurultayım, gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra ayrılacağım’ derse, delege Kemal Bey’in kendi arzusuyla çekilmesine zemin hazırlayabilir diye konuşuluyordu. Özgür Özel’in de şu anda aldığı mesafe, toplumu etkileme gücü çok önemli. Değişkeni bu kadar yüksek bir kurultay görmedim. Delegelerin kendi içlerinde çok değişik biçimde parçalandığını gördüm. Mesela Anadolu’da bir il örgütünün yarısı değişimci, yarısı Kemal Bey’den yana. İl başkanı değişimci, delegeler ikiye bölünmüş.”