Haber: Fatoş Erdoğan

Nakliyat-İş Sendikası'ın çağrısıyla Levent'te bulunan Somali Fahri Konsolosluğu önünde bir araya gelen onlarca kişi Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud tarafından öldürülen motokurye Yunus Emre Göçer için adalet istedi.

nakliyat iş açıklama

İstanbul’da 30 Kasım’da Avrasya Tüneli Aksaray çıkışında Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud kullandığı otomobil motokurye Yunus Emre Göçer’e arkadan çarpıp kaçmış. Trafik Cinayetinde ağır yaralanan Göçer kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud 2 Aralık’ta herhangi bir işleme tabi tutulmadan ülkemizi terk etmişti.

Nakliyat-İş Sendikası'ın çağrısıyla motokurye Yunus Emre Göçer’in katilinin iade edilmesi için Somali’nin İstanbul’da bulunan fahri konsolosluğu önünde basın açıklaması yapıldı. "Motokurye Yunus Emre Göçer’in katili iade edilsin" yazılı pankartın açıldığı basın açıklamasına Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, sendika yöneticileri, üyeleri, Sol Parti, Umut-Sen, HKP, Sporcular Parkı Forumu, İşçi Dayanışma Derneği ve Motokuryeler katıldı.

açıklama kuye nakliyat iş

YUNUS EMRE GÖÇER CİNAYETİNİN KAŞIKÇI CİNAYETİ GİBİ ÖRTBAS EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Basın açıklamasında konuşan Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, motokurye Yunus Emre Göçer’i öldüren Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud'un elini kolunu sallayarak Türkiye'den ayrılmasına tepki gösterdi. "Ortada yargının ve siyasi güçlerin dahil olduğu kanunsuz, hukuksuz ve insanlık dışı bir olay var" dedi.

Küçükosmanoğlu, Nakliyat-İş Sendikası olarak bu cinayetin, bu katliamın peşini bırakmayacaklarını, sorumluların hesap vermesi için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Somali Cumhurbaşkanı’nın katil oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud'un aklamasına izin vermeyeceğiz diyerek sözlerini sürdüren Küçükosmanoğlu, Cemal Kaşıkçı cinayetini hatırlattı. Kaşıkçı cinayeti gibi örtbas edilmesine izin vermeyeceğiz, katilin iadesi için gereken çabayı gösteceğiz dedi.

HANGİMİZİN KATİLİ YAKALANIYOR?

Basın açıklamasına katılan Kurye Hakları Derneği Başkanı Mesut Çeki Dokuz8haber'e konuştu:

Yunus Emre Göçer kardeşimiz 30 Kasım'da bir kaza yaşadı. Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu tarafından yapılan bir kazaydı. 6 Aralık'ta hayatını kaybetti ve 30 Kasım'dan bu yana tüm Türkiye Yunus Emre Göçer'i tartışıyor. Buradaki hukuksuzlukları tartışıyor. Çünkü Yunus Emre'de biz şunu gördük;

"Biz çok güvencesiziz"

Bizi Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu vurduğunda elini kolunu sallayarak Türkiye'nin dışına çıkabiliyor. Ama herhangi bir ilde herhangi bir vatandaş bizi vurduğunda da ceza almıyor.

2023 yılında 60 motokurye hayatını kaybetti. Yunus Emre hayatını kaybettiğinden bu yana Gebze'de Safranbolu'da, Kadıköy'de üç arkadaşımız daha trafik cinayetlerine kurban gitti. Hangimizin katili yakalanıyor? Biz buradan bunu sormak isteriz. Hiçbirimizin katili yakalanmıyor.

BİZİM KAÇ KERE ÖLMEMİZ LAZIM?

2 yıldır toplamda 100'ün üzerinde motokurye öldü ama ceza alan insan sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Bu da şunu gösteriyor ki biz gerçekten güvencesiz ve sahipsiziz.

Ulaştırma Bakanlığı bir tane yasa tasarısı üzerinde çalıştığını söylüyor ama bu yasa tasarısı içerisinde motokuryenin 'çok tehlikeli meslekler' arasına alınması yok. Biz çok tehlikeli bir iş yapıyoruz. Mesela bizim çok tehlikeli meslekler arasına alınabilmemiz için kaç kere ölmemiz lazım?