Türk televizyonlarının ünlü ismi Nergis Kumbasar hakkında merak edilen birçok konu vardır. Kariyeri boyunca Sihirli Annem, Acemi Cadı, Eyvah Kızım Büyüdü gibi dizilerde oynayan Nergis Kumbasar kimdir sorusu sıkça sorulmaktadır. Nergis Kumbasar hakkında merak edilen konular ve bu konuların cevapları aşağıdaki gibidir:

Nergis Kumbasar Kimdir 7

Nergis Kumbasar Kimdir?

Nergis Kumbasar, 25 Mayıs 1963 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. Aslen Rizeli bir ailenin oğlu olan babası Abidin Kumbasar profesör unvanlı bir iç hastalıkları ve kardiyoloji doktorudur. Kumbasar'ın Deniz adında kendisinden yaşça küçük bir erkek kardeşi vardır. Babasının spiker Canan Kumbasar ile yaptığı ikinci evliliğinden ise Genco Güralp adında bir oğlu daha olmuştur.

Nergis Kumbasar, babasının çalışmaları nedeniyle anaokulunu Amerika Birleşik Devletleri'nde bitirmiştir. TED Ankara Koleji'ne devam ederken annesi tarafından mankenlik ve zarafet okuluna gönderilmiştir. Nergis Kumbasar bundan sonra Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ndeki iktisat öğrenimini yarıda bırakarak İstanbul'da mankenlik yapmaya başlamıştır. Verdiği bu kararı için ilerleyen yıllarda "En büyük pişmanlığım" ifadesini kullanmıştır.

Nergis Kumbasar 1985 yılında TRT'de ekrana gelen “Dokuzuncu Hariciye Koğuşu” dizisindeki Nüzhet rolüyle oyunculuğa ilk adımını atmıştır. Ayrıca 1980'li yıllarda sunuculuğa da başlamıştır. 1989'da Türk oyuncu ve şovmen Mehmet Ali Erbil ile evlenen Nergis Kumbasar’ın 1995'te bu evliliğinden Yasmin adında bir kızı olmuştur. Nergis Kumbasar ve Mehmet Ali Erbil çifti 1996 yılında evliliklerine son vermişlerdir.

Nergis Kumbasar boşanmasından sonra 2000 yılında “Eyvah Kızım Büyüdü” dizisindeki Berna rolüyle ekranlara dönmüştür. İleriki yıllarda çeşitli yapımlarda yer alan Nergis Kumbasar 2007 yılında yayınlanan “Evimin Erkeği” dizisiyle senaristliğe adım atmıştır. 2015-2017 yılları arasında yayınlanan Kiralık Aşk adlı dizide Neriman karakterini canlandırmıştır.

Halen aktif olarak çalışan Nergis Kumbasar 2023 yılında yayınlanan Biricik sevgilim isimi filmde ve Benim Güzel ailem adındaki dizide rol almıştır.

Nergis Kumbasar Kimdir 8

Nergis Kumbasar Kaç Yaşında?

25 Mayıs 1963 tarihinde dünyaya gelen Nergis Kumbasar 2024 yılı itibariyle 61 yaşındadır.

Nergis Kumbasar Ne Mezunu?

TED Ankara Koleji’nden sonra Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde iktisat öğrenimi alan Nergis Kumbasar buradaki eğitimini yarıda bırakmıştır. İstanbul’a giderek mankenliğe başlayan Nergis Kumbasar bu kararından “En büyük pişmanlığım” diye bahsetmektedir.

Nergis Kumbasar Kaç Çocuğu Var?

Nergis Kumbasar’ın 1 çocuğu vardır. Yasmin Erbil ismindeki kızı Mehmet Ali Erbil ile olan evliliğinden dünyaya gelmiştir.

Nergis Kumbasar Kimdir 2

Nergis Kumbasar Evli Mi?

Nergis Kumbasar kimdir konusu kadar sorulan bir diğer konu da evli olup olmadığı olmuştur. Nergis Kumbasar bir kere evlenmiştir ve kendisi şu an evli değildir. 1989 yılında ünlü sunucu ve komedyen Mehmet Ali Erbil ile evlenmişlerdir.

Mehmet Ali Erbil ve Nergis Kumbasar çiftinin bu evliliklerinden 1995 yılında Yasmin adında bir kızları olmuştur. Ancak çiftin evliliği uzun sürmemiştir. Mehmet Ali Erbil ve Nergis Kumbasar çifti 1996 yılında evliliklerini sonlandırmışlardır.

Nergis Kumbasar Kaç Kere Evlendi?

Nergis Kumbasar 1989 yılında Mehmet Ali Erbil ile evlenmiştir. 1996 yılında Mehmet Ali Erbil ile boşanan Nergis Kumbasar bir daha evlenmemiştir.

Nergis Kumbasar Kimdir 6

Nergis Kumbasar Mehmet Ali Erbil ile Ne Zaman Evlendi?

Nergis Kumbasar Mehmet Ali Erbil ile 1989 yılında evlenmişlerdir. Çiftin evliliği 1996 yılında sonlanmıştır.

Mehmet Ali Erbil Çocukları Kimden?

Mehmet Ali Erbil’in çocukları ve çocuklarının anneleri listedeki gibidir:

  • Sezin Erbil – 1982 (Muhsine Şehnaz Kamiloğlu ile yaptığı evlilikten)
  • Yasmin Erbil – 1995 (Nergis Kumbasar ile yaptığı evlilikten)
  • Ali Sadi Erbil – 2011 (Tuğba Coşkun ile yaptığı evlilikten)