Nihal Yalçın, günümüzün başarılı oyuncuları arasındadır. Oyunculuk kariyeri boyunca birbirinden iddialı dizi ve film projelerinde yer almıştır. Oyuncu hakkında birçok konu merak edilmektedir. Bunlardan biri de Nihal Yalçın aslen nerelidir sorusudur. Oyuncu hakkında araştırılanları sizler için derledik! İşte detaylar…

Nihal Yalçın Aslen Nereli?

Özellikle Yalan Dünya dizisi ile geniş bir kitleye ulaşan Nihal Yalçın yakın zamanda Bahar dizisinin kadrosuna katıldı. Haliyle Nihal Yalçın’ın hayatı da merak konusu oldu. Nihal Yalçın aslen nereli sorusu da en çok merak edilenler arasına girdi.

Ünlü oyuncu Nihal Yalçın aslen Tuncelilidir. Kendisi İstanbul’da doğup büyümüştür. Alevi ve Zaza bir aileden geldiğini belirtmiştir.

Nihal Yalçın Kimdir 2

Nihal Yalçın Kaç Yaşında?

Nihal Yalçın’ın yaşı da kendisi hakkında araştırılan konular arasında. 29 Mart 1981 doğumlu olan Nihal Yalçın, 2024 yılı itibarıyla 43 yaşındadır. Ünlü oyuncu koç burcudur.

Nihal Yalçın Kimdir?

Nihal Yalçın aslen nereli sorusunun ardından kimdir sorusunu cevaplayalım.

1981 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Nihal Yalçın, Alevi ve Zaza kökenli bir ailenin çocuğudur. Üç kız ve bir erkek kardeşi olan Yalçın’ın çocukluk yılları Kartal’da geçmiştir.

Anne ve babasının desteğiyle konservatuvar eğitimine yönelmiş ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümünden mezun olmuştur.

2006 yılında Bahçeşehir Üniversitesi'nde Adalet Ağaoğlu'nun Kozalar Adlı Oyunundaki I. Kadın Rolüne Çalışma Süreci başlıklı tezi ile İleri Oyunculuk alanında yüksek lisans yapmıştır.

Konservatuvar eğitiminden sonra uzun bir süre seslendirme sanatçılığı yapan oyuncu ardından oyunculuk kariyerine adım atmıştır. Sinema, reklam, televizyon filmleri ve dizilerde çeşitli roller üstlenmiştir.

2006 yılında kurulan Kurusıkı adlı doğaçlama tiyatro grubunda 2012'ye kadar sahne almıştır. Sinemada ise Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? filminde Zeyno Bacı karakterini, Ay Lav Yu filminde ise Rukiye karakterini canlandırmıştır.

Nihal Yalçın Kimdir-1

Ayrıca Avrupa Yakası dizisinin son sezonunda Meryem rolüyle izleyici karşısına çıkmıştır. Yalan Dünya dizisinde canlandırdığı Açılay karakteriyle iki sezon boyunca beğeni toplamıştır. Okan Bayülgen'in Disko Kralı programında çeşitli karakterler canlandırmıştır. Özellikle de Nahide Ekengil karakteri büyük ilgi görmüştür.

2012 yapımı Kurtuluş Son Durak filminde Goncagül karakterini oynayan Nihal Yalçın aynı zamanda filmin müziklerinde yer alan bazı şarkıları seslendirmiştir. Bu performansıyla 17. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri'nde Komedi ve Müzikal Dalında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'ne layık görülmüştür.

Aynı yıl Yeşim Ustaoğlu’nun Araf filminde Derya, Zeki Demirkubuz’un Yeraltı filminde ise Türkan karakterlerine hayat vermiştir. Bu iki filmdeki başarılı performanslarıyla 19. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazanan iki isimden biri olmuştur.

Yeraltı filmindeki performansıyla Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ödülleri’nde de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü almıştır.

2015 yılında sahnelenen ve Seray Şahiner’in aynı adlı eserinden uyarlanan Antabus adlı tek kişilik oyunda sergilediği performansla 20. Afife Tiyatro Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu seçilmiştir.

2017’de Yavuz Turgul’un yönettiği Yol Ayrımı filminde Emine rolüyle, 2019’da ise Nazlı Elif Durlu’nun yönettiği Zuhal filminde başrol oynayarak büyük beğeni toplamıştır. Bu rol ile 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü almıştır.

Son olarak ise Bahar dizisine Selen karakterinin annesi olarak dahil olmuştur. Birçok farklı yapımda karşımıza çıkan Nihal Yalçın, oyunculuk kariyerini başarılı bir şekilde sürdürmektedir.

Nihal Yalçın Kimdir 3

Nihal Yalçın Tv Dizileri

Başarılı oyuncu hakkında diğer bir araştırılan konu ise yer aldığı yapımlardır.

Nihal Yalçın TV dizileri şu şekildedir:

  • Şöhret Okulu (Sirvan) – 2007 TV Dizisi
  • Kurtlar Vadisi Pusu – 2007 TV Dizisi
  • Kış Masalı (Figen) – 2009 TV Dizisi
  • Gündün Ya (konuk oyuncu) – 2009 TV Dizisi
  • Avrupa Yakası (Meryem) – 2009 TV Dizisi
  • Cümbür Cemaat Aile (Rahime Yıldız) – 2010 TV Dizisi
  • Yalan Dünya (Açılay Tan) – 2012-2013 TV Dizisi
  • Beş Kardeş (Canan) – 2015 TV Dizisi
  • İstanbullu Gelin (Güneş Köksal) – 2019 TV Dizisi
  • Kırmızı Oda (Rezzan Kökçü) – 2021 TV Dizisi
  • Oğlum (Melike Özyürek) – 2022 TV Dizisi
  • Bahar (Nesrin Köksal)­ – 2024 TV Dizisi

Nihal Yalçın Evli Mi?

Başarılı oyuncu Nihal Yalçın’ın medeni durumu da merak edilmektedir. Nihal Yalçın’ın eski eşi sorgusu da sık sık araştırılmaktadır. Oyuncunun bilinen herhangi bir evliliği bulunmamaktadır.

Nihal Yalçın Çocuğu Var Mı?

Ünlü oyuncunun çocuğunun olup olmadığı da sevenleri tarafından araştırılmaktadır. Nihal Yalçın’ın çocuğu bulunmamaktadır.

Kendisi anne olmak ile ilgili 2015 yılında şu şekilde açıklamada bulunmuştur:

“Merak ediyorum ama hangi adamdan çocuk yapayım? Artık bir adamla hayatımın sonuna kadar birlikte olayım, birlikte çocuklar büyütelim gibi bir hayalim kalmadı. Bana imkansız geliyor bu. O yüzden olursa ayrılsak da saygı duyacağım, evladıyla ilgilenecek bir adamdan çocuğum olsun isterim.”

Nihal Yalçın Sevgilisi

Nihal Yalçın’ın Sevgilisi Kim?

Nihal Yalçın’ın sevgilisi de araştırılan konuların başında gelmektedir. Ünlü oyuncu, Berker Güven ile sevgilidir. Çiftin birlikteliğinin 2021 yılından beri devam ettiği bilinmektedir. Nihal Yalçın’ın sevgilisi Berker Güven de oyuncudur.