İmzasını birçok başarılı işin altına atan oldukça fazla Türk futbolcu vardır ve bunlardan bir de Nuri Şahin’dir. Nuri Şahin hem ülkemizde hem de Almanya’da yakından takip edilen bir futbolcudur.

Genellikle, Alman futbol dünyasında adından sıkça bahsedilen Nuri Şahin son zamanlarda çeşitli konularla gündeme gelmiştir. Bununla beraber, kariyer hayatı yanında özel hayatı da araştırılan Nuri Şahin hakkında birçok nokta merak edilmektedir.

Nuri Şahin kimdir sorusunun cevabını meraklıları için ayrıntıları ile ele aldık. İşte, detaylar…

Nuri Sahin Kimdir

Nuri Şahin Kimdir?

Gerek dünyanın dört bir yanında gerek de ülkemizde çeşitli başarılara imza atarak adını hatırlatan Nuri Şahin futbol dünyasının severek takip ettiği bir isimdir.  Bunun yanı sıra aslında Nuri Şahin kimdir sorusu da sıkça aratılıyor. Merak edenler için Nuri Şahin kişisel hayatı ve kariyer hayatını ele aldık…

Nuri Şahin, 5 Eylül 1988 tarihinde Almanya’nın Lüdenscheid şehrinde doğan bir Türk futbolcudur. Kariyerine Borussia Dortmund’da başlamış ve burada Bundesliga tarihinin en genç oyuncusu olma unvanını kazanmıştır. 2007-2008 sezonunda, deneyim kazanmak amacıyla Hollanda’nın Feyenoord takımına kiralanmıştır.

2011 yılında, İspanyol devi Real Madrid'e transfer olmuş, ancak sakatlıklar ve form düşüklüğü nedeniyle yeterince forma giyme şansı bulamamıştır. 2012-2013 sezonunda İngiltere Premier Ligi takımlarından Liverpool’a kiralanmış, ancak burada da düzenli oynama şansı yakalayamamıştır. 2014 yılında ise tekrar Borussia Dortmund’a dönmüş ve burada kariyerine devam etmiştir. 2018 yılında Werder Bremen’e transfer olmuş ve burada iki sezon boyunca forma giymiştir. Son olarak, 2020 yılında Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor’a transfer olmuş ve burada futbolculuk kariyerini sonlandırmıştır.

Milli takım düzeyinde, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda uzun yıllar forma giymiş ve önemli katkılarda bulunmuştur. Futbolculuk kariyerini sonlandırdıktan sonra, teknik direktörlük kariyerine adım atarak Antalyaspor’da görev yapmaya başlamıştır ve burada başarılı işlere imza atmıştır.

Nuri Şahin, futbolculuk kariyerinin yanı sıra, ailesine ve toplumsal projelere de büyük önem veren bir kişilik olarak tanınmıştır. Hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerinde önemli başarılara imza atmış, Türk futbolunun önemli figürlerinden biri olmuştur. Başarıları arasında Bundesliga ve La Liga şampiyonlukları ile Almanya Kupası zaferleri bulunmaktadır. 

Nuri Sahin Kimdir 2

Nuri Şahin Nereli?

Nuri Şahin Almanya’nın Lüdenscheid kentinde doğmuştur fakat ailesi aslen Kırşehirlidir.

Nuri Şahin Kaç Yaşında?

5 Eylül 1988 tarihinde dünyaya gelen ünlü futbolcu ve teknik direktör Nuri Şahin, 35 yaşındadır.

Nuri Şahin kimdir sorusunun haricinde ünlü futbolcu hakkında merak edilen birçok konu vardır. Şimdi bunlara değinelim…

Nuri Sahin Kimdir 6

Nuri Şahin Evli mi? Çocuğu Var mı?

Nuri Şahin, futbol kariyerinin yanı sıra aile hayatına da büyük önem vermektedir. Mutlu bir evlilik sürdüren Nuri Şahin eşi kimdir sorusu da oldukça fazla araştırılıyor. 

Nuri Şahin, 2007 yılında Tuğba Şahin ile evlenmiştir. Çift, genç yaşta hayatlarını birleştirmiş ve uzun yıllardır mutlu bir evlilik sürdürmektedir.Evli olduğu bilinen oyuncu hakkında Nuri Şahin çocuğu var mı gibi sorular da soruluyor.  

Nuri ve Tuğba Şahin çiftinin iki çocuğu bulunmaktadır. İlk çocukları, oğulları Ömer Şahin 12 Eylül 2011 yılında dünyaya gelmiştir. Nuri Şahin 13 yaşındaki oğlu Ömer ile vakit geçirirken çekilen fotoğraflarını sık sık sosyal medyada paylaşarak aile hayatını takipçileriyle paylaşmaktadır. Çiftin ikinci çocukları, kızları Meryem Şahin ise 24 Ağustos 2016 tarihinde doğmuştur. Meryem Şahin şu anda 8 yaşındadır.

Evlilik hayatına değindikten sonra Nuri Şahin hangi takımları çalıştırdı gibi sorulara da değinelim…

Nuri Sahin Kimdir 3

Nuri Şahin Hangi Takımda? 

Hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerinde elde ettiği tecrübelerle, Türk futbolunun önemli figürlerinden biri olmuştur. İmza attığı başarılar ile anılan Şahin’in son zamanlarda ne yaptığı merak konusu oldu. Peki, Nuri Şahin şu an ne yapıyor?

Nuri Şahin, futbolculuk kariyerini Antalyaspor’da noktaladıktan hemen sonra kulübün teknik direktörlük görevine getirilmiştir. Daha sonra ise 29 Aralık 2023 tarihinde Antalyaspor’daki teknik direktörlük kariyerini sonlandıran Nuri Şahin, eski takımına geri dönmüştür. 

Nuri Şahin, futbolcu olarak görev yaptığı Borussia Dortmund’da yardımcı teknik direktör olarak görev yapmaya başlamıştır. Nuri Şahin’in buradaki sözleşmesi ise 30 Haziran 2025 tarihinde son bulacaktır. Nuri Şahin maaşı ise 1,88 milyon Euro olduğu bilinmektedir.

Nuri Şahin Kaç Yaşında Futbolu Bıraktı?

Nuri Şahin yer aldığı son takım olan Antalyaspor’dan sonra futbolu bırakmıştır. Nuri Şahin futbol oyunculuğunu bıraktığında 33 yaşındaydı.

Dortmund Teknik Direktörü Kim?

Almanya’da kurulan Borussia Dortmund spor kulübünün teknik direktörü Türk asıllı eski futbolcu Nuri Şahin’dir.